Persbericht: Start Productie Geldermalsen

SAB-profiel is afgelopen maand begonnen met de productie van sandwichdakpanelen in de nieuwe fabriek in Geldermalsen. Na het besluit tot de investering begin 2018 is hard gewerkt aan de bouw. In de meest moderne sandwichpanelenfabriek van Europa zal 3 tot 4 miljoen vierkante meter aan sandwichpanelen per jaar geproduceerd worden. De eerste orders zijn ondertussen uitgeleverd.

Sandwichpanelen zijn prefab bouwelementen waarmee snel, economisch en duurzaam, gevels en daken gerealiseerd kunnen worden. In Geldermalsen zijn twee productielijnen gebouwd voor dit belangrijke bouwproduct. De eerste lijn is net opgestart en produceert vooral panelen voor daken. De tweede lijn, die wandpanelen zal produceren, is bijna gereed voor commerciële productie.

Uitbreiding capaciteit

De investering is gedaan vanwege capaciteitsgebrek in de huidige productielocatie voor sandwichpanelen in Nieuwegein. Naast het uitbreiden van het productievolume, geeft de nieuwbouw SAB-profiel de mogelijkheid om het gehele productieproces te optimaliseren. Alle ervaring, van 30 jaar sandwichpanelenproductie op de huidige locatie in Nieuwegein, is gebruikt om de nieuwe producten te perfectioneren.

Duurzaam

De nieuwe sandwichpanelenfabriek in Geldermalsen is gebouwd volgens de modernste inzichten in duurzaamheid: all-electric (gasloos en voorzien van warmtepompen), veel daglicht, aangevuld met ledverlichting en geïsoleerd volgens de nieuwste isolatie-eisen met eigen sandwichpanelen. Recent is het duurzaam ondernemen van SAB-profiel bevestigd met een vernieuwing van het BES 6001 certificaat van SAB-profiel en Tata Steel. Dit ondersteunt architecten en bouwbedrijven bij het nemen van ketenverantwoordelijkheid en het behalen van een hoge BREEAM-score.  

SAB Sandwichpanelen voor daken en gevels

PIR-geïsoleerde SAB sandwichpanelen zijn zelfdragende prefab bouwelementen voor gevels en schuine daken. SAB sandwichpanelen zijn populair voor veel soorten gebouwen. Je vindt ze terug in distributie centra, industriehallen, kantoorgebouwen en winkels, maar ook in dierentuinen, sportcomplexen en woningen. Sandwichpanelen worden toegepast om hun lage gewicht, snelle bouw, duurzaamheid en om economische redenen.

Lees meer over de sandwichpanelenfabriek in Geldermalsen in de blogs die we eerder schreven:

Start productie dakpanelen Geldermalsen (met foto’s van de productie) 

Installatie hypermoderne productielijnen Geldermalsen

Oplevering nieuwe pand Geldermalsen

Montage van de afgeronde hoeken in de gevel – Geldermalsen

Geldermalsen wind- en waterdicht

Panelenfabriek Geldermalsen: Zo snel gaat dat dus, bouwen met sandwichpanelen

Persbericht: SAB-profiel bouwt nieuwe productielijn sandwichpanelen

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht