Binnendozen

Werken met binnendozen bij de constructie van een gebouw heeft veel voordelen. De meest toegepaste typen zijn: SAB B140/600, SAB B110/600 en de SAB B90/500. Daarnaast zijn er nog vele andere typen verkrijgbaar, zie de binnendozen gevel pagina.

Wij adviseren de binnendozen inclusief een interieurcoating te bestellen. Door het gecoate oppervlak zijn oneffenheden minder zichtbaar en heb je door de lichte kleur minder verlichting nodig. Op deze manier wordt er ook bespaard op de energierekening.

Voor het geval iemand nog nooit met binnendozen werkte: het zijn u-vormige zelfdragende bouwelementen die op de (staal)constructie bevestigd worden. Ze worden meestal horizontaal toegepast voor geïsoleerde wanden in combinatie met buitenplaten. Voor de isolatie kun je zowel steenwol als glaswol toepassen, terwijl je voor de buitenbeplating kunt kiezen uit ons brede assortiment profielplaten. Bel +31 (0)30 68 79 700 voor meer informatie.

SAB Binnendozen in alle soorten en maten

Binnendozen worden standaard geleverd in verzinkt staal of met een interieurcoating 15 mu (PE 15) in de kleur SAB 9002 (grijswit). Kleur RAL 9010 (wit) is mogelijk tegen meerprijs. Ook andere kleuren en/of coatings zijn mogelijk op aanvraag.

Voor de juiste keus van het type binnendoos of de kleur!

Vraag een gratis productmonster van een (perfo) binnendoos, brochure of kleurenstalen aan. 

De voordelen van binnendozen bij de constructie van een gebouw

Ze bieden je een grote vrijheid bij het kiezen en monteren van de buitenbeplating en zijn bij het gebruik van glaswol- dan wel steenwolisolatiemateriaal in hoge mate brandwerend. Binnendozen leveren in dat geval ook een uitstekende bijdrage aan de geluidsisolatie, waarbij de mogelijkheid van perforatie de akoestische eigenschappen zelfs nog verder verbeterd. Ook een Rc-waarde van 4,7 is prima te halen met een horizontaal of verticaal opbouwsysteem (zie voorbeeld hieronder), waarbij de binnendoos de binnengevel wordt van het gebouw.

SAB Binnendozen met dichtband

Het is al lange tijd mogelijk om alle typen SAB binnendozen vanaf de fabriek al van een dichtband te laten voorzien. Hiermee komt een einde aan het onhandige plakken op de bouw in weer en wind. Het band zit altijd op de juiste plaats en ononderbroken over de gehele lengte van de binnendozen. Het dichtband is eenvoudig te comprimeren en biedt een zeer goede luchtafdichting. Dankzij deze extra service van SAB-profiel verhoog je de isolatiewaarde en het comfort in het gebouw, spaar je kosten op de bouwplaats uit en wordt er bespaard op de energierekening.  

SAB Binnendozen met perfo

We hebben 2 perfo typen voor de binnendozen. De informatie staat onder de opsomming van de producten op de binnendozen gevel pagina.