Gevelpanelen

In één montagegang een geïsoleerde waterdichte gevel met binnen- en buitenblad neerzetten. Daar draait het om bij gevelpanelen. Dankzij een hoogwaardig compri-band is luchtdicht bouwen ook prima haalbaar. De optionele FM approval verzekert de brandveiligheid.

Gevelpanelen zijn ideaal als je snel wilt bouwen of als hoge isolatiewaarden belangrijk zijn. Ze zijn een economische keuze, scoren hoog op duurzaamheid en het lichte gewicht maakt ze voor vele toepassingen geschikt. Esthetisch gezien kun je met SAB sandwichpanelen alle kanten uit. 
Voor een keuze uit de vele mogelijkheden in blind geschroefd (WB) en zichtbaar geschroefd (W) panelen of een Carrier, FM Approved of Fire Resistant uitvoering kun je terecht op de overzichtspagina met alle sandwichpanelen gevel en wand.

Of lees hieronder verder over de verschillende mogelijkheden.

SAB gevel- en wandpanelen in het kort:

 • Uitstekende isolatiewaarden door het ontbreken van koudebruggen.
 • Prefab-bouwelementen: snelle en probleemloze montage met minimale risico’s op de bouwplaats.
 • Circulair bouwen door demontabele bevestigingen.
 • In één bouwgang wind- en waterdicht, met zowel binnen- als buitenafwerking.
 • Optimale luchtdichting door een hoogwaardig afdichtingsband in de voeg.
 • Lichtgewicht: 10 tot 16 kg/m2 (afhankelijk van dikte en uitvoering). Constructie en fundering kunnen daardoor licht blijven.
 • Geluidsisolatiewaarde van 26 dB
 • Vlak uiterlijk, leverbaar in tal van coatings en kleuren
 • Alle panelen van SAB zijn vezel- en HCFk-vrij
 • Uitgebreide garanties op draagvermogen en levensduur
 • Brandveilig door gebruik van de nieuwste PIR technologie

Voor de juiste keus van het type geïsoleerde gevelpanelen of de kleur!

Vraag een gratis productmonster van een geïsoleerd gevelpaneel, brochure of kleurenstalen aan. 

Overzicht van SAB gevelpanelen

Hieronder een korte opsomming van de belangrijkste typen gevelpanelen die SAB produceert.

Gevelpanelen/Wandpanelen

Niet voor niets kiezen ontwerpers voor grote hallen en distributiecentra vrijwel altijd voor stalen gevelpanelen met een PIR isolatiekern. Ze zijn praktisch, veilig en snel te verwerken. Met de SAB gevelpanelen creëer je een strakke en goed geïsoleerde gevel of wand. De gevelpanelen hebben zowel een binnen- als een buitenafwerking. De gevelpanelen voor gevel en wand zijn ideaal als je snel wilt bouwen of als hoge isolatiewaarden belangrijk zijn. SAB gevelpanelen uitgevoerd als carrierpaneel, kan je zelfs als isolerende, waterdichte en constructieve ondergrond voor diverse vliesgevels gebruiken.

 • Uitstekende isolatiewaarden door het ontbreken van koudebruggen.
 • Prefab-bouwelementen: snelle en probleemloze montage met minimale risico’s op de bouwplaats.
 • Optimale luchtdichting door een hoogwaardig afdichtingsband in de voeg.
 • Brandveilig door gebruik van de nieuwste PIR technologie.
 • Geluidsisolatiewaarde van 26 dB

Carrier panelen met een esthetische vliesgevel

Voor wie esthetisch meer wil, heeft SAB de dragende gevelpanelen SAB-Carrier. Met deze gevelpanelen is vrijwel ieder denkbaar uiterlijk van het gebouw mogelijk. Hierbij kan je denken aan aluminium vliesgevels, composiet, houten latten, strekmetaal, of bijvoorbeeld Op deze dragende gebouwschil is vervolgens iedere denkbare esthetische laag te monteren, bijvoorbeeld een van de vele SAB-Design of SAB-Pyramid profielen. Zo combineer je de voordelen van geïsoleerde panelen met volledige vormvrijheid.

Bouwgemak van gevelpanelen; de geïsoleerde SAB-Carrier panelen maken het gebouw snel en eenvoudig wind- en waterdicht.
De panelen dienen als draagconstructie voor een extra (vlies)gevel om in alle rust een fraai en gevarieerd uiterlijk aan te kunnen brengen.
Bekijk alle SAB-Carrier dragende gevelpanelen door te filteren op Carrier op de product overzicht pagina met gevelpanelen.

Raadpleeg voor technische informatie over gevelpanelen het Technisch Handboek van SAB-profiel of bel met de afdeling Product Services +31(0)30 68 79 790 of stuur een e-mail via de contactpagina.