SAB-Static en sterkteberekeningen

SAB-profiel rekent graag met je mee, zeker voor sandwichpanelen

Om te zorgen dat in elke situatie steeds de juiste producten worden toegepast, helpen wij je graag met berekeningen van overspanningen, doorbuigingen, opleggingen, wind- en sneeuw- en temperatuurbelastingen vanuit onze afdeling Product Services. We kunnen dit doen voor onze sandwichpanelen, profielen en binnendozen. Al is dit voor profielen en binnendozen goed zelf te doen met behulp van het gratis rekenprogramma SAB-Static (zie hieronder).

Voor het bepalen van de juiste overspanning van een sandwichpaneel, zijn een aantal zaken van belang zoals:

  • De optredende winddruk en windzuiging op het betreffende bouwdeel
  • De kleur van de buitenplaat (kleurgroep I, II of III)
  • Het type en aantal bevestigers dat toegepast kan worden
  • Het statische systeem (1, 2 of meervelds-toepassing van het paneel)
  • De gevolgklasse die geldt voor het bouwwerk

Downloads

In de overspanningstabellen van SAB zijn al deze zaken meegenomen, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Zeker met de invoering van de Wet kwaliteitsborging (WKB – vanaf 1 januari 2024 is nu de startdatum) in het verschiet, is dit een aandachtspunt. Met name bij de blind bevestigde panelen zijn de SAB-panelen vaak sterker dan de schroeven. Daarom zijn onze tabellen uitgerekend met 2 schroeven per oplegging, in combinatie met de SAB-lastverdeelplaat. Voor sandwichpanelen hebben we standaard tabellen aangemaakt, welke vermeld staan in het SAB Technisch handboek en bij de productpagina’s van de sandwichpanelen. Voor maatwerk, bijvoorbeeld bij ongelijke velden, denken we graag met je mee en kunnen we zelfs projectgebonden berekeningen maken. Neem daarvoor contact op met de afdeling Product Services via email aan info@sabprofiel.nl of via telefoon +31 (0)30 687 9790.

SAB-Static, gratis rekenprogramma voor profielplaten en binnendozen

Ook hebben wij een gratis SAB-Static rekenprogramma waar je zelf je eigen berekeningen kan maken voor de SAB profielplaten en SAB binnendozen. Je kunt dit direct hier downloaden als zip file, die je op je eigen PC of laptop kan uitpakken en installeren. 

SAB-profiel bv

Je vindt op deze website alle informatie over onze duurzame, innovatieve SAB producten en diensten op het gebied van metalen dak- en gevelsystemen, PIR sandwichpanelen, profielplaten, binnendozen en zetwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder bouwproject. Met onze stalen producten worden zo mooie, duurzame, moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen gebouwd. Voor de beste metalen dak- en gevelsystemen en andere oplossingen in staal ben je bij SAB-profiel dus aan het juiste adres! SAB levert niet aan particulieren.

Locatie IJsselstein

Produktieweg 2
3401 MG IJsselstein
Postbus 97
3400 AB IJsselstein
+31 (0)30 6879 700
info@sabprofiel.nl

Locatie Geldermalsen

Plettenburglaan 16
4191 PG Geldermalsen

Volg SAB-profiel op