SAB-retour:
de ideale gratis ophaalservice voor al je gebruikte EPS-blokken   

Heb je sandwichpanelen bij SAB-profiel besteld? Dan maken we het je heel eenvoudig om de gebruikte EPS-blokken in te leveren. De EPS-blokken willen we graag terug, om te hergebruiken.  

De ophaalservice heet SAB-retour, een dienst om periodiek alle gebruikte SAB EPS-blokken in te zamelen.  

Op de bouwplaats ontstaat veel afval door verpakkingsmateriaal. Bij SAB voegen we geen onnodig verpakkingsmateriaal meer toe aan onze pakketten. Op die manier proberen we samen te werken aan een beter milieu. En met de gratis retourservice zorgen we voor een opgeruimde bouwplaats en een circulaire stroom in de keten. 

Hoe gaat SAB-retour in zijn werk?  

  • Gebruikte EPS-blokken kun je efficiënt opslaan in de stalen retourbox die we kosteloos ter beschikking stellen.   
  • Vanaf 10 stuks laten we je EPS-blokken ophalen met onze eigen vrachtwagen, zonder kosten!  
  • Maak je geen gebruik van de retourbox (welke vooral geschikt zijn voor aantallen vanaf 40 EPS blokken)? Dan vragen we om de EPS-blokken handzaam te bundelen.  
  • Vul het e-mailformulier volledig in. Geef een betrouwbare indicatie van het op te halen aantal EPS blokken of retourboxen. Hou 1 EPS-blok per meter pakketlengte aan. Voorbeeld: bij een pakket van 6 meter lang heb je 6 EPS-blokken.   
  • Nog makkelijker: stuur een appje om het te laten ophalen naar: 06-11623344   
  • SAB-profiel haalt de blokken binnen 5 werkdagen op de bouwplaats op.   

Waarom doen we dit?  

Meedoen aan de gratis ophaalservice van SAB-profiel is dus heel eenvoudig. En het is goed voor het milieu: maar liefst 95 procent van de blokken is geschikt voor hergebruik. Binnen SAB-profiel maken we graag werk van duurzaamheid. Niet voor niets hebben we de CO2-prestatieladder als meetinstrument voor onze duurzame prestaties geïntroduceerd. Verpakkingsmateriaal reduceren is een van de andere maatregelen die we nemen. Temeer omdat EPS-materiaal zich ervoor leent om nogmaals te worden gebruikt.   

Kan dat niet, omdat gebruikte blokken te weinig bescherming zouden bieden voor onze sandwichpanelen? Dan laten we die blokken verantwoord recyclen.   

Winst voor ons, omdat we besparen op verpakkingsmateriaal. Winst voor jou, omdat de bouwplaats schoon blijft. Winst voor de gebouweigenaar die BREEAM-NL-punten kan scoren. En de winst voor het milieu, is die niet ons allemaal veel waard? Doe daarom mee met SAB-retour!