SAB-producten helpen jou een duurzaam gebouw neer te zetten

Veel van de gebouwen waarin producten van SAB verwerkt zitten, zijn energieneutraal of zelfs energieleverend. Dat komt omdat SAB-producten eigenschappen bezitten die bijdragen aan het duurzame gebruik van gebouwen. Daarbij zijn SAB-producten geschikt voor circulair en demontabel bouwen. Benieuwd welke eigenschappen hiervoor zorgen?

Drie eigenschappen van sandwichpanelen die zorgen dat je energie bespaart:

 1. Een kern van isolerend PIR-schuim tot wel 150 mm dik.
  Al onze sandwichpanelen hebben als kern een brandwerend PIR-schuim met zeer goede isolerende eigenschappen. Je kunt ze kiezen in verschillende diktes van 40 t/m 150 mm doorgaande dikte. 
 2. Koudebruggen ontbreken omdat de binnen- en de buitenplaat niet met elkaar in verbinding staan
  Zo voorkom je dat warmte weglekt.
 3. Hoogwaardig afdichtingsband in de voeg voor een optimale luchtdichting.
  Luchtdicht bouwen kan prima met SAB-sandwichpanelen.

Deze eigenschappen zorgen voor de perfecte isolatie. De Rc-waarden voor wandpanelen lopen tot maar liefst 7,13 m2K/W  en de SAB dakpanelen tot 6,52 m2K/W. Daarmee voldoen onze panelen zelfs ruimschoots aan de laatste eisen voor woningbouw. 

Kies je liever voor bouwen met een opbouwsysteem van binnendozen en een glas- of steenwol-isolatie? Ook dan is een energieneutraal of energieleverend gebouw mogelijk. Binnendozen gaan tot een dikte van 160 mm en een Rc-waarde van 4,7 is prima te halen.

Circulair bouwen, demontabel bouwen of bouwen volgens de cradle-to-cradle filosofie? Deze 3 Eigenschappen van SAB-producten zorgen dat je je doel bereikt:

 1. Demontabele montage
  Al onze producten kunnen met schroeven worden bevestigd. Dit maakt ze geschikt voor demontage en hergebruik. Tijdens de levensduur is een gebouw met relatief eenvoudige middelen aan te passen aan een andere functie. Dat verhoogt de levensduur van het gebouw in zijn geheel. Voordat onze sandwichpanelen worden gerecycled, vindt er vaak eerst nog hergebruik plaats
 2. Recycling of upcycling
  Staal is één van de weinige materialen met een echt gesloten recyclekring. Staal wordt dus niet geconsumeerd, maar kan steeds weer opnieuw gebruikt worden, zonder in te boeten op kwaliteit en sterkte.
 3. Licht gewicht
  Door het lage eigen gewicht van sandwichpanelen en profielplaten, kunnen zowel de fundering, als ook de constructie lichter uitgevoerd worden. Dit spaart weer materiaal uit. Afhankelijk van dikte en uitvoering is het soortelijk gewicht van sandwichpanelen 10 tot 16 kg/m2.

Verder worden alle SAB-producten op de gevraagde maat geproduceerd. Zo ontstaat vrijwel geen bouwafval. Meer weten over SAB-sandwichpanelen, binnendozen of profielplaten? Bekijk alle details op de productpagina’s

Verduurzaam van woningen met ISDE subsidie?

Plannen om het dak en de gevel van uw woning te renoveren? Met de sandwichpanelen van SAB-profiel gaat verduurzamen en besparen hand in hand. Je krijgt immers een flinke subsidie van de overheid, meer info op Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) (rvo.nl). Het enige wat je hoeft te doen is de meldcodes van de materialen doorgeven. Die vind je hieronder.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?

 • Voor één besparingsmaatregel ontvang je € 15 per vierkante meter.
 • Combineert u twee maatregelen? Dan kan de subsidie zelfs nog verder oplopen: tot wel € 30 per vierkante meter.

Welke meldcode kunt u gebruiken?

Je kunt de subsidie aanvragen via RVO. Daarbij heb je meldcodes nodig. Die vindt je hieronder.

Product Meldcode Categorie 
SAB D 80/110.1000 TL KA23202 Dakisolatie 
SAB D 83/120.1000 SL KA23203 Dakisolatie 
SAB W 80.1100 KA23209 Dakisolatie 
SAB W 80.1100 KA23205 Gevelisolatie 
SAB WB 80.1000 KA23208 Gevelisolatie 
SAB W 65/95.1000 TL KA23204 Gevelisolatie 
SAB D 80/110.1000 TL KA23295 Gevelisolatie 
SAB-profiel bv

Je vindt op deze website alle informatie over onze duurzame, innovatieve SAB producten en diensten op het gebied van metalen dak- en gevelsystemen, PIR sandwichpanelen, profielplaten, binnendozen en zetwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder bouwproject. Met onze stalen producten worden zo mooie, duurzame, moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen gebouwd. Voor de beste metalen dak- en gevelsystemen en andere oplossingen in staal ben je bij SAB-profiel dus aan het juiste adres! SAB levert niet aan particulieren.

Locatie IJsselstein

Produktieweg 2
3401 MG IJsselstein
Postbus 97
3400 AB IJsselstein
+31 (0)30 6879 700
info@sabprofiel.nl

Locatie Geldermalsen

Plettenburglaan 16
4191 PG Geldermalsen

Volg SAB-profiel op