Gevelplaten

SAB-profiel heeft een breed assortiment van stalen gevelplaten / profielplaten die zowel horizontaal, verticaal en soms zelfs diagonaal kunnen worden toegepast. In combinatie met een SAB binnendoos en minerale wol (glaswol of steenwol) maak je een gangbaar en brandveilig opbouwsysteem. Ook een Rc-waarde van 4,7 is prima te halen met een opbouwsysteem.

SAB Opbouwsysteem

Kies voor een opbouwsysteem met binnendozen, isolatie en een buitenplaat als er hoge eisen zijn aan akoestiek, brandveiligheid of industrieel, flexibel en demontabel bouwen.

Stalen gevelplaten en profielplaten

Ben je op zoek naar een geschikte stalen gevelplaat? Dit kan zijn een gangbaar trapezium profiel SAB 35/1035 of een golf profiel SAB 18/988 tot bijzondere SAB-profiel uitvoeringen als een trapezium SAB 19/1050, SAB 45/900 of een golf SAB 42/960. SAB heeft de grootste keuze voor ieder project, ga direct naar de product pagina voor alle gevelplaten.

Voor een stalen gevelplaat van kwaliteit voor een scherpe prijs ben je bij ons aan het juiste adres. Door jarenlange ervaring met stalen gevelplaten kunnen wij de hoogste kwaliteit en gedegen kennis garanderen! 

Toch liever een sandwichpaneel in de gevel, zie hier voor meer info.

Voor de juiste keus van het type gevel profielplaat of de kleur!

Vraag een gratis productmonster van een gevel profielplaat, brochure of kleurenstalen aan. 

De volgende typen gevelplaten zitten in het SAB assortiment:

Golfplaten

De verkrijgbaarheid in drie uitvoeringen (golf SAB 18, golf SAB 27 en golf SAB 42) en de grote variatie in kleuren en coatings maakt de stalen golfplaten van SAB tot een populaire keuze voor industriële bouw, kantoren en woningen. Het wordt vaak horizontaal toegepast, maar verticaal is natuurlijk ook mogelijk.

Trapeziumplaten

Het trapezium profiel wordt het meest gebruikt. De vorm is in de loop van vele jaren ontwikkeld en biedt een goede draagkracht en overspanning. Het trapeziumprofiel is verkrijgbaar in 6 verschillende varianten. Van zuiver traditioneel, zoals het SAB 35/1035 profiel, maar ook de moderne varianten als het SAB 19/1050 of symmetrische SAB 45/900 profiel.

Puntprofielen

De puntprofielen van de SAB-Pyramid lijn zijn standaard leverbaar in hoogtes van 19, 37 en 50 mm in vele kleuren. Alle zijn met doorlopende punten of met een vlak deel ertussen te leveren.

Design – Speciale profielen

De speciale profielen of ook wel design profielen geven gevels een esthetische aantrekkingskracht. Binnen het assortiment van SAB-profiel zitten hierin de SAB-Blokprofielen 23/430 en 30/415, SAB-Merlon serie, SAB-Robusta serie, het potdekselprofiel SAB-PD 22/500, SAB-Pagode 40/450 of SAB-Twin 33/1000. Maar tevens is een nokprofiel, kanteelprofiel, blokprofiel of speciaal gezet SAB-Design op maat profiel bespreekbaar.

Plankprofielen

Voor een optisch vlakke gevel vraag je naar de plankprofielen van SAB-profiel. De aanbevolen maximale lengte is 7 meter. Het plankprofiel is in 4 varianten bij SAB-profiel te verkrijgen.