Akoestiek

Perforeren

Wanneer aanvullende eisen worden gesteld aan de akoestiek van een gebouw, kunnen de geprofileerde dak- en gevelplaten en binnendozen worden voorzien van een perforatie-patroon. Perforatie kun je natuurlijk ook bestellen wanneer het u vooral om de esthetische eigenschappen gaat. Kies je voor perforatie, houd er dan rekening mee dat de toelaatbare belasting en de doorbuiging veranderen. Meer hierover lees je in Technisch Handboek van SAB-profiel.
Veel SAB-profiel geperforeerde platen worden van een embosering voorzien om perforatie-spanningen in het materiaal weg te walsen.

Perforatiegraad

SAB-profiel levert standaard twee perforatie-patronen: Perfo 3 en Perfo 4
(perforatiegraad van respectievelijk 23,4% en 11,7%). Voor grotere hoeveelheden kan SAB-profiel echter ieder denkbaar perforatiepatroon leveren.

Voor een volledig overzicht van de mogelijkheden en de (belasting)tabellen zie hoofdstuk 3 van het Technisch Handboek.

In verband met spanning in de opstaande kanten adviseert SAB-profiel om de profielplaten SAB 110R/1000 t/m SAB 200R/840 met perforatiepatroon Lijf Breed (L-B) toe te passen vanaf 0,88 mm.
SAB-profiel adviseert in verband met de bevestigingsmiddelen en de statische
eigenschappen warmdakplaten alleen in het lijf te laten perforeren. Akoestisch is het verschil met volledige perforatie gering. Andere perforatiemogelijkheden op aanvraag.

Percentage open ruimte

SAB-profiel bv

Je vindt op deze website alle informatie over onze duurzame, innovatieve SAB producten en diensten op het gebied van metalen dak- en gevelsystemen, PIR sandwichpanelen, profielplaten, binnendozen en zetwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder bouwproject. Met onze stalen producten worden zo mooie, duurzame, moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen gebouwd. Voor de beste metalen dak- en gevelsystemen en andere oplossingen in staal ben je bij SAB-profiel dus aan het juiste adres! SAB levert niet aan particulieren.

Locatie IJsselstein

Produktieweg 2
3401 MG IJsselstein
Postbus 97
3400 AB IJsselstein
+31 (0)30 6879 700
info@sabprofiel.nl

Locatie Geldermalsen

Plettenburglaan 16
4191 PG Geldermalsen

Volg SAB-profiel op