Met jouw inzet
gebouwen mooier maken?

Al een halve eeuw een heel grote naam

Architecten, constructeurs en montagebedrijven werken graag met goed materiaal. Daarom is het niet toevallig dat daken en gevels op gebouwen van SAB-profiel te vinden zijn. We behoren tot de top-3 van leveranciers in Nederland met onze producten. Hoe we zo ver gekomen zijn? Het is de optelsom van een paar factoren: kwaliteit, innovatie en service.

De kwaliteit van SAB-profiel staat hoog aangeschreven in de bouwsector. Onze producten blinken uit in eigenschappen en toleranties. Dat maakt ze geschikt voor de projecten waar de strengste eisen aan worden gesteld: hoogwaardige gebouwen voor de industrie, kantoorgebouwen, sportcomplexen en woningen. Omdat we niet gauw tevreden zijn, zijn we continu op zoek naar verbetering. Nieuwe producten, andere designs, actuele kleuren.

Een compleet assortiment 

In alle productcategorieën die we leveren, bieden we een compleet assortiment. Met een eigen research and development afdeling spelen we snel in op nieuwe vragen uit de markt. En niet minder belangrijk is het leveren van goede service. Van sterkteberekeningen tot montage-adviezen: afnemers doen nooit tevergeefs een beroep op SAB-profiel.

Twee productielocaties, één kantoor

Sandwichpanelen en profielplaten produceren we met een team van ongeveer 160 medewerkers. In Geldermalsen openden we in 2021 de modernste fabriek ter wereld voor de productie van sandwichpanelen voor dak en gevel. Ook in IJsselstein produceren we: profielplaten, designprofielen en binnendozen. Alle ondersteunende functies zijn te vinden in het kantoor in IJsselstein.

We werken met de meest moderne technieken. Onze productielocatie in Geldermalsen is er één die amper nog CO2-uitstoot. Op het dak liggen niet minder dan 4500 zonnepanelen.

Een milieubewuste producent

In 2030 willen we zelfs helemaal CO2-neutraal zijn. Niet alleen maar omdat afnemers ons vragen naar onze ambities op milieugebied. Ook omdat we zelf vinden dat we verantwoordelijk zijn voor een leefbare wereld. Daarom investeren we bijvoorbeeld in het onderzoek naar biogrondstoffen. Of studeren we op de mogelijkheden om panelen en profielen deels van gerecycled materiaal te maken. Het is zelfs al mogelijk dat afnemers na gebruik het product weer aan ons kunnen teruggeven, om verantwoord te worden verwerkt. Als onderdeel van Tata Steel combineren we de flexibiliteit van een ‘kleiner’ bedrijf met de slagkracht van een internationaal concern.

Wat maken we precies?

Sandwichpanelen

Een sandwichpaneel bestaat uit twee stukken staal (de profielplaten), met een laag isolatieschuim ertussen. Sandwichpanelen worden gebruikt voor de gevels, wanden en daken van de meest uiteenlopende gebouwen.

Profielplaten

Profielplaten zijn de wanden die je aan de buitenkant van gebouwen tegenkomt en op daken. In tegenstelling tot sandwichpanelen zit er nog geen isolatiemateriaal of binnendoos in.  De profielen zijn gemaakt van staal: duurzaam en onderhoudsvrij.

Designprofielen

We spreken van een designprofiel als het een bijzondere vorm heeft meegekregen, zoals een puntprofiel, een nokprofiel of een andere uitvoering. Architecten kiezen voor designprofielen om hun projecten extra uitstraling te geven.

Binnendozen

Van buitenaf niet te zien is wat er achter een profielplaat zit: de binnendoos. Het zijn bouwelementen die op de (staal)constructie moeten worden bevestigd. De belangrijkste functie van die binnendoos is de isolatie, niet alleen voor energie maar ook voor geluid.

Wil je kennismaken?

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.