Laden

Laden een zaak van organiseren en plannen

In dit deel van de website hebben wij informatie gezet over het laden in IJsselstein en Geldermalsen. Ook vind je enkele SAB documenten (als pdf) die te maken hebben met (veilig) laden bij SAB-profiel. 

Laden op basis van tijdsafspraken 

Om de wachttijden bij SAB-profiel te minimaliseren, verzoeken we iedere vervoerder een tijdsafspraak te maken. Na het maken van deze afspraak wordt er laadcapaciteit gereserveerd. Hierdoor hoef je meestal niet (lang) op andere vervoerders of op laadpersoneel te wachten. SAB-profiel streeft ernaar vrachtwagens binnen 2 uur te laden. Als voor een lading meer dan 2 uur laadtijd benodigd is, dan zal de laadplanner contact opnemen met de vervoerder. Om onze laadafspraken zo goed mogelijk na te komen, hebben vervoerders die zich vóór aanvang van het tijdsvenster aangemeld hebben bij de balie voorrang op vervoerders die niet op tijd aangemeld zijn.

Laden in IJsselstein

In IJsselstein kan op werkdagen geladen worden tussen 6:00 en 16:00 uur. Bij drukte of uitzondering kan er uitgeweken worden naar de avond. De chauffeur dient  zich met de SAB ordernummers melden bij de expeditie balie. Alle producten worden af fabriek als pakket geleverd in houten kransen, op houten pallets of in folie gewikkeld. Bij de juiste handling van de pakketten biedt de verpakking voldoende bescherming. Onze producten, in het bijzonder in verzinkte, ongelakte dan wel perfo uitvoering, dienen in gesloten auto’s te worden vervoerd om ‘witroest’ te voorkomen. Voor het transport van binnendozen zijn lucht geveerde auto’s een vereiste. Bij binnendozen moet altijd gezekerd worden met behulp van rongen naast de lading. Voor binnendozen en profielplaten vind je de voorschriften voor het aantal te stapelen pakketten en de wijze van zekeren van deze lading uitgelegd in de download ‘SAB Instructie laden en lading zekeren’. Er wordt geladen met bovenloopkranen. Het is voor ons niet mogelijk om met een heftruck te laden. Dit betekent dat de bovenzijde van de oplegger open moet. De chauffeur wordt geacht de pakketten te positioneren en de hijsbanden los te maken. Voor de veiligheid van de chauffeur dienen de zijwanden van tautliners volledig geopend te worden. Als je een specifieke laadvolgorde wenst, dan verzoeken we dit op de afroep kenbaar te maken en deze volgorde mee te geven aan de chauffeur. Het eindoordeel met betrekking tot de stabiliteit van een stapeling ligt bij SAB. Laden in Open Top containers is mogelijk, vraag verkoop naar de voorwaarden. Voor export- en zeewaardig transport zijn er speciale verpakkingseisen voor de pakketten (tegen extra kosten).

Profielen (IJsselstein):
planning.sab@tatasteeleurope.com
Tel:      +31 (0)30 687 96 20
Bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 16:30 uur

Laden in Geldermalsen

In Geldermalsen kan op werkdagen geladen worden tussen 7:30 en 15:30 uur. Bij drukte of uitzondering kan er uitgeweken worden naar andere tijden. De chauffeur dient zich met de SAB ordernummers te melden bij het bedrijfsbureau. Alle producten worden af fabriek als pakket geleverd op EPS blokken en in folie gewikkeld. Bij de juiste handling van de pakketten biedt de verpakking voldoende bescherming. Voor het transport van sandwichpanelen zijn lucht geveerde auto’s een vereiste. SAB-profiel adviseert voor de sandwichpanelen de pakketten maximaal twee hoog te stapelen om vervormingen tijdens het transport te voorkomen. Voor lading zekeren altijd beschermhoeken gebruiken om te voorkomen dat de panelen insnoeren. Voor panelen vind je de voorschriften voor het aantal te stapelen pakketten en het zekeren van deze lading uitgelegd in de downloads ‘SAB Instructie laden en lading zekeren’ en ‘aantallen per pakket en meer info‘. Er wordt via de zijkant geladen met een heftruck of zijlader. Panelen langer dan 12 meter worden alleen geladen op open vrachtauto’s / trailers in verband met kans op beschadigingen. 

Sandwichpanelen (Geldermalsen): 
sandwich.sab-profiel@tatasteeleurope.com
Tel:      +31 (0)30 687 96 74 
Bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 16:30 uur