SAB BIM 3D bestanden

BIM-objecten voor SAB producten

BIM-objecten van SAB producten download je simpel via de Tata Steel DNA Profiler, of, als een 3D blok in een REVIT familie genoeg is, via de BIM portal van BIMobject.

Ga naar BIM 3D – DNA Profiler om de SAB 3D BIM-objecten en/of productdata te downloaden via de Tata Steel DNA Profiler. Je kunt ook direct terecht op 3dfindit.com, een belangrijk 3D CAD model platform van Cadenas.

De Tata Steel BIM DNA Profiler is een baanbrekende tool met BIM 3D modellen en productgegevens die architecten, constructeurs, montagebedrijven en facility managers ondersteunen. De unieke flexibele webgebaseerde gratis tool bevat alle bijna 5.000 Europese bouwproducten van Tata Steel – waaronder die van de merken in de Benelux zoals SAB®, ComFlor® en Celsius®. De BIM-objecten zijn beschikbaar in alle relevante BIM-softwareformaten, waaronder Autodesk Revit, ARCHICAD, Allplan en Trimble SketchUp. De BIM-objecten zijn tevens in verschillende levels van detail te downloaden en te bewerken. Om gebruik te maken van de BIM modellen en productdata moet je eenmalig registreren op tatasteeldnaprofiler. Voor een korte uitleg over de tool kijk de video over de BIM DNA Profiler.

Een andere bron met de SAB BIM-objecten is de BIM portal van BIMobject. Hier zijn de 3D BIM objecten niet in detail zichtbaar, maar alleen als een 3D blok in een REVIT familie. Via BIMobject heb je toegang tot deze BIM-content. 

In Nederland heb je bijvoorbeeld nog Bouwconnect Bibliotheek Online met bijna alle SAB producten in verschillende 3D formaten beschikbaar en snel te downloaden.

We blijven werken met onze IT-specialisten en partners aan de ontwikkeling van nieuwe manieren waarop we onze objecten en (geselecteerde) data kunnen verwerken in onze websites en platforms

Heb je een vraag over onze BIM-modellen of BIM-data, of wens je informatie over onze toekomstige BIM-ontwikkelingen? Neem dan contact met ons op via info@sabprofiel.nl.

Wat is BIM?

BIM is een acroniem voor Building Information Modelling. Het omschrijft het proces van het gezamenlijk ontwerpen van een gebouw met gebruikmaking van (3D-)computermodellen in plaats van afzonderlijke pakketten van tekeningen. BIM gaat overigens verder dan alleen maar tekeningen. De modellen bieden de mogelijkheid om gegevens toe te voegen voor elk product (object) dat deel uitmaakt van het gebouw of de inrichting.

In eerste instantie zullen de door de leveranciers van bouwproducten geleverde gegevens aspecten bevatten zoals contactgegevens van fabrikanten, mechanische eigenschappen, prestatiekarakteristieken, onderhoudseisen en garantieperioden. In de toekomst zullen ook levertijden, prijzen en nog heel veel andere zaken worden opgenomen.

BIM biedt ongekende voordelen door kosten- en tijdsbesparingen, een veel grotere precisie bij het begroten en uitsluiting van fouten, aanpassingen en herstelwerk als gevolg van informatieverlies. De invoering van BIM betekent echter veel meer dan alleen maar een verandering van de gebruikte software. Om gebruik te maken van alle voordelen die BIM bied zal iedereen binnen de architectuur, engineering, bouw en producerende industrieën moeten leren om op fundamenteel andere manieren te gaan werken.

Bij Tata Steel zien we het belang in van deze stap naar een gekoppelde digitale wereld en we passen onze systemen en processen navenant aan. De noodzaak om meer informatie in diverse formaten te leveren via onderling gekoppelde kanalen is een essentieel onderdeel van onze strategie voor de lange termijn.