Dakpanelen

Voor iedere hal, schuur of stal met een schuin of hellend dak zijn sandwich dakpanelen geïsoleerd de ideale oplossing. Zowel voor je nieuwbouwproject als bij (asbest) renovatie zijn dakpanelen toepasbaar. De SAB geïsoleerde dakpanelen combineren de beste eigenschappen.

SAB-profiel is een Nederlandse producent van dakpanelen en gevelpanelen en onderdeel van Tata Steel. Al meer dan 30 jaar produceren wij sandwichpanelen dak en gevel. Alle geïsoleerde dakpanelen worden nu geproduceerd in onze ultramoderne sandwichpanelen fabriek in Geldermalsen. Snelle levering in Nederland voor ieder project is dus mogelijk tegen lage milieubelasting voor het vervoer naar de bouwplaats. 

Assortiment geïsoleerde dakpanelen:

SAB levert geïsoleerde sandwichpanelen dak in de diktes 70, 90, 110, 130 en 160 mm met een 3 kroons trapezium / TL-profilering en in de diktes 83, 120 en 160 mm met een golf / SL profilering. Beide zijn ook mogelijk in een ECO variant met aluminium folie aan de binnenzijde in plaats van staal. Tevens is een echt strakke schone overlap mogelijk voor alle dakpanelen. Tot slot vermelden we de sandwich dakpanelen FA, gecertificeerd met FM Approval. Ideaal voor de montage van PV panelen / zonnepanelen. Wanneer u kiest voor SAB dakpanelen FA, kiest u voor zekerheid en een product dat voldoet aan de strenge prestatiecriteria van FM Global. 

Vervangen van een hellend dak of realiseren van een nieuw zadeldak

Je wilt een dak dat zekerheid biedt. Daarom kies je voor dakpanelen met isolatie, dan kies je voor alle voordelen van een stabielere temperatuur in stal, schuur, hal of opslagloods. Isolatie met SAB dakpanelen geeft je daarbij nog de voordelen van snel bouwen en een licht dak tegen een goede prijs. Hiervoor werken wij samen met diverse aannemers en handelaren in het land voor een compleet advies. Wij kunnen snel dakpanelen leveren in alle bekende standaard kleuren en hoogwaardige coatings. De meest voorkomende kleuren zoals antraciet grijs (RAL 7016), zwart grijs (RAL 7021), zwart (RAL 9005), groen en donkergroen (bijvoorbeeld Juniper Green of RAL 6002) en roodbruin (Barn Red, Terracotta of RAL 8014), bieden wij standaard aan. Dat maakt het makkelijk om je gebouw de gewenste uitstraling te geven. Voor een indicatie van de kleuren zie de Colorcoat HPS200 Ultra pagina of de Colorcoat Prisma pagina. Beide coatings zijn uitermate geschikt voor ieder dakpanelen dak en beiden 40 jaar Confidex garantie en gaan uitstekend samen gaat bij toepassing van PV-panelen of zonnepanelen op een dak met geïsoleerde panelen. 

Voor de juiste keus van het type geïsoleerde dakpanelen of de kleur!

Vraag een gratis productmonster van een geïsoleerd dakpaneel, brochure of kleurenstalen aan. 

Voordelen van geïsoleerde dakpanelen:

  • Prefab-bouwelementen voor snelle en probleemloze montage met minimale risico’s op de bouwplaats
  • Met 10 tot 14 kg/m² licht in gewicht (afhankelijk van dikte en uitvoering), waardoor constructie en fundering eveneens relatief licht kunnen worden uitgevoerd
  • Uitstekende isolatiewaarden
  • Alle PIR dakpanelen van SAB zijn vezel- en HCFK-vrij
  • Qua brandclassificatie vallen de SAB dakpanelen in klasse B-s2,d0
  • Buitenzijde leverbaar in tal van coatingsystemen en kleuren uit voorraad (zie de Colorcoat pagina’s op deze website voor meer informatie) 
  • Uitstekende weerstand tegen corrosie en tot 40 jaar garantie met Colorcoat HPS200 Ultra of Colorcoat Prisma bij toepassing op de buitenzijde (ook bij PV / zonnecellen)
  • Binnenzijde standaard leverbaar in RAL 9002, ook RAL 9010 (extra wit) voor optimale lichtreflectie mogelijk of met Colorfarm, de specifieke coating met weerstand tegen ammoniak en agrarische chemicaliën
  • Ook mogelijk als ECO variant met geëmbosseerd aluminium aan de binnenzijde
  • Lengtes tot wel 25 meter (ECO tot 18 meter).