Dakplaten

Op zoek naar de beste profielplaten voor het dak? Bij SAB-profiel leveren we graag een complete oplossing. Dus als je voor de gevel goed bezig bent, kun je dezelfde hoge kwaliteit ook naar het dak doortrekken. Het brede assortiment omvat zowel koud- als warmdakplaten.
Voor een geïsoleerd schuin dak, kies je SAB sandwich dakpanelen

Warmdakplaten

De oplossing voor platte daken zijn de SAB warmdakplaten. De term ‘warm’ in ons grote assortiment verwijst naar de functie van de profielen als dragende platen voor geïsoleerde daken. De standaard voor hallen- en industriebouw in Nederland en België. De platen maken grote overspanningen mogelijk, tot boven de 10 meter als het moet.

Daarnaast mogen warmdakplaten ook steeds meer zichtbaar zijn in de moderne architectuur. In tal van spraakmakende gebouwen spelen ze een hoofdrol, zoals in het Nationaal Militair Museum Soesterberg, waar iedereen ook even omhoog kijkt naar het dak.

Bij SAB vind je warmdakplaten de grootste reeks hoogtes, zoals de populaire SAB 158R/750, de oude bekende SAB 106R+/750 en bijvoorbeeld de extra hoge SAB 200R/750. In lengtes verkrijgbaar tot maximaal 27,5 meter voor sommige profielen voor snel en veilig werken. Voor een betere akoestiek in een ruimte kunnen we onze dakplaten perforeren. Je kan naast sendzimir verzinkt ook kiezen voor een Colorcoat PE 15 interieurcoating, wat zorgt voor meer licht reflectie binnen. Tevens soms mogelijk met drainage- of ontwateringsgaten voor ontwatering tijdens de bouw bij de productpagina’s van de verschillende dakplaten. Tot slot ook te leveren met FM approval voor de dakplaten SAB 135R, 153R, 158R en 200R.

Warmdakplaten met een FM approval (FA)

Enkele belangrijke SAB warmdakplaten zijn gecertificeerd met een FM approval volgens “FM standard 4451”, zoals de SAB (FA) 135R/930.

De SAB FA warmdakplaten kan je inzetten als er een dak gevraagd wordt met een FM approval. Zorg er dan ook voor dat je kiest voor isolatie en dakbedekking met een FM certificaat. Ook in Nederland en België wordt veel waarde gehecht aan dit keurmerk door gebouweigenaren, vastgoedontwikkelaars, architecten, etc. Zeker voor distributiecentra of grote productiefaciliteiten is dit bijna de standaard geworden en wordt dit dan opgenomen en voorgeschreven in het bouwbestek van het project, niet alleen voor de gevel, maar ook voor het dak. De FM Approval wordt alleen afgegeven door FM Global. Dit is wereldwijd de grootste verzekeraar van industriële gebouwen en biedt wereldwijde certificeringen voor industriële en commerciële producten en testen aan via FM-goedkeuringen. FM Global heeft daarvoor in Amerika eigen testfaciliteiten om bouwproducten onafhankelijk te beoordelen en te certificeren op o.a. wind, hagel en brand. De SAB FA warmdak profielplaten hebben een reeks strenge structurele- en brandprestatie tests ondergaan in Amerika. Daarnaast vinden halfjaarlijks uitgebreide kwaliteitscontroles plaats op de productielocaties van SAB en die van onze leverancier. SAB kan verschillende hoge dakprofielen leveren met een FM certificaat voor FM standaard 4451.

De meest gangbare profielen voor de grotere overspanningen zijn te verkrijgen als “FA”, wat staat voor “FM Approved”. Verder zijn de standaard belastingtabellen met de gevolgklassen CC1 en CC2, zoals opgenomen in het SAB Technisch handboek H2 en H3, als download beschikbaar.

Perfo en ontwateringsgaten zijn bij de SAB warmdak profielplaten FA niet mogelijk. 

Kouddakplaten

Een overkapping, stalling of onverwarmde loods neerzetten? Dan is isolatie veelal natuurlijk overbodig. SAB kouddakplaten bieden hier de juiste oplossing. Kouddakplaten zijn de perfecte afwerking voor een onverwarmd dak en zeker ook geliefd als buitenschil bij een dubbelschalig dak. Ze zijn voordelig, duurzaam en leveren snel een wind- en waterdicht dak op.

Dus werk je aan een dak toepassing zonder isolatie, dan heeft SAB-profiel ook de juiste kouddakplaat voor je. In het assortiment zitten de trapezium kouddakplaten, zoals de SAB 58KD/945-s, als golf profielplaten, zoals de SAB 18/988

De vele kleuren en trapezium en golf profileringen geven het dak iedere uitstraling die je maar wenst. De trapezium kouddakplaten hebben veelal brede dalen voor een snelle en makkelijke afwatering. Om neerdruppelen van condens te voorkomen zijn de platen aan de binnenzijde te voorzien van anti-condensvlies. Ook een gebogen dak behoort tot de mogelijkheden met getoogde kouddakplaten.

De juiste SAB profielplaat voor het dak:

Warmdakplaten

Voor een opsomming van alle warmdak profielplaten die SAB in zijn assortiment heeft, ga je naar de product pagina. Je kunt hier selecteren op hoogte van het profiel.

Warmdakplaten FA

Een viertal SAB warmdakplaten voor platte daken is ook beschikbaar met een FM approval. De 135R, 153R, 158R en 200R. Selecteer op de productenpagina via het filter op Warmdak FM Approved.

Kouddakplaten

Koudakplaten zijn er in twee soorten: trapezium en golf kouddak profielplaten. Selecteer op de productenpagina via het filter op Kouddak.

Bewerkingen, vlies & folie

De dakplaten kunnen extra bewerkt worden, zoals perforeren en ontwateringsgaten. Ook is er informatie over het gebruik en de toepassing van anti-condensvlies en beschermfolie. Deze informatie staat onderin op de producten pagina.

Voor de juiste keus van het type dakplaat of de kleur!

Vraag een gratis productmonster van een dak profielplaat, brochure of kleurenstalen aan.