Nationaal Militair Museum Soesterberg

Op 11 december is het Nationaal Militair Museum in Soesterberg geopend door Koning Willem Alexander en 13 december open gegaan voor het publiek. Een architectonisch project met veel beplatingswerk in dak en gevel uitgevoerd door Nedicom uit Asten.

Het museum ligt nabij de A28 tussen Utrecht en Amersfoort op het noordelijke gedeelte van de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg. Op het grote buitenterrein zullen exposities worden ingericht. In het museum zijn, naast een defensiebreed thematisch gedeelte, de collecties van het Legermuseum – voorheen in Delft –  en het Militaire Luchtvaartmuseum uit Soesterberg samengebracht.
Gezien de bijzondere ligging van het gebied in het hart van de Utrechtse Heuvelrug is nadrukkelijk aandacht besteed aan behoud en ontwikkeling van natuurwaarden en spelen duurzaamheid en innovatie een grote rol in het project.

Qua staal is het gehele dak van bijna 32.000 m² uitgevoerd in 1 mm dik warmdakplaat SAB 158R/750 (deels geperforeerd) in de speciaal gemaakte kleur RAL 8022 (zwartbruin) in Colorcoat PE 25. Waarbij de zichtzijde aan de binnenkant van het pand de donkere kleur is. Daarnaast is er meer dan 4.000 m² golfprofiel SAB 18/988 toegepast in dezelfde kleur RAL 8022 maar dan in Colorcoat Prisma® vanwege de betere eigenschappen voor toepassing buiten met 30 jaar Confidex® garantie. Het gehele project is qua beplating uitgevoerd door Nedicom dak- en geveltechniek uit Asten.

Een bezoek meer dan waard niet alleen voor alles in het museum, maar ook voor het gebouw zelf. Kijk voor meer informatie over het museum en openingstijden op www.nmm.nl.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht