Agrarisch

Vervangen van een dak of nieuwbouw van een stal, loods of schuur, daar heb je het liefste zo min mogelijk zorgen over. Je hebt al genoeg aan je hoofd. Je wilt een dak dat zekerheid biedt. Kies je voor isolatie, dan kies je voor alle voordelen van een stabielere temperatuur in stal, schuur of opslagloods. Isolatie met SAB sandwichpanelen geeft je daarbij nog de voordelen van snel bouwen en een licht zadeldak tegen een goede prijs.

Isolatie van stallen

Isolatie zorgt voor een stabielere temperatuur in de stal. Minder hitte in de zomer, meer warmte in de winter. Zeker in combinatie met een goede ventilatie door een lichtventilatienok, is het klimaat in de stal veel beter te regelen. Het bouwen van een zadeldak met sandwichpanelen voorkomt daarom hittestress en productiviteitsverlies in de zomer en houdt de stal warmer in de winter.

Isolatie van schuren of opslagloodsen voor agrarische land- en tuinbouwproducten

Bij een constante temperatuur blijven de meeste gewassen en producten het langste goed. Voor de opslag van akkerbouwproducten zoals aardappelen en uien, die niet gekoeld hoeven te worden, zijn sandwichpanelen ideaal. Ook voor opslagruimten van glasgroenten, bloemen en planten zijn sandwichpanelen de beste oplossing.

  • De goede isolatie draagt bij aan een constante temperatuur
  • Het lage gewicht maakt een lichte constructie van de loods mogelijk
  • Geschikt voor luchtdicht bouwen

Isolatie van machineloodsen en verwerkingsruimten

Door je kostbare gereedschap en machines droog en vorstvrij weg te zetten, gaan ze veel langer mee. Tevens creëer je een plek waar onder alle weersomstandigheden prettig doorgewerkt kan worden. Dit laatste zeker in de verwerkingsruimten bij kassen met glasgroenten, bloemen en planten. De knikdek oplossing is een bekende en populaire oplossing hiervoor. Diverse klanten, zoals West.Nederland en Biersteker, uit het Westland leveren dit soort dakpanelen van SAB.

  • Drogere lucht, dus minder corrosie
  • Vorstvrij
  • Aangenamer klimaat om in te werken
  • Lichte constructie van de loods

SAB sandwichpanelen voor dak en gevel

Een hoge warmte-isolatie met een laag gewicht voor een goede prijs zijn de belangrijkste voordelen waarom je bij het bouwen voor sandwichpanelen kiest. Daarbij past het materiaal goed in een agrarische omgeving en bouw je snel en veilig. Het bouwen van een schuur, stal of loods met sandwichpanelen voor dak en/of gevel is de ideale keuze. Ga hier direct naar de product pagina’s van de SAB Dakpanelen of naar de SAB Gevelpanelen.

Renovatie

Wanneer je stal, schuur of loods aan een nieuw dak toe is, sta je voor een paar grote keuzes.

Stap 1: Is renovatie mogelijk?

De vraag is dan: voldoet de draagkracht van de onderconstructie?
Met stalen dakbedekking is het antwoord op deze vraag bijna altijd:
Ja, door hun lichte gewicht zijn dakplaten en dakpanelen in vrijwel iedere situatie in te passen.

Stap 2: Isoleren of niet isoleren?

Mens, dier, machine en gewas, allemaal hebben ze baat bij een geïsoleerd dak. We functioneren beter of machines gaan langer mee. Daarom ligt een geïsoleerd zadeldak voor de hand.

Stap 3: Wel of geen zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een extra investering die je veelal binnen 7 jaar terugverdiend.
Welke keuze je ook maakt, PV montage op de profielplaten of dakpanelen van SAB kan bijna altijd.
Dit is afhankelijk van de constructie.

Stap 4: Welk investeringsplaatje kies ik?

Het is altijd een puzzel. Wat zijn de financiële voordelen en welke investering vraagt het.
Daarbij speelt mee hoe lang een dak meegaat: Met Colorcoat® voorgelakt staal bieden wij garanties tot 40 jaar.

Kortom, SAB dakpanelen zijn in technisch en economisch opzicht vrijwel altijd een voor de hand liggende keuze.

Goed om te weten: De meest voorkomende buiten kleuren zoals zwart grijs (RAL 7021), antraciet (RAL 7016), groen en donkergroen (bijvoorbeeld Juniper Green of RAL 6002) en roodbruin (Barn Red, Terracotta of RAL 8014), bieden wij standaard aan. Dat maakt het makkelijk om je gebouw de gewenste uitstraling te geven. Voor een indicatie van de kleuren zie de Colorcoat HPS200 Ultra pagina of de Colorcoat Prisma pagina. Beide coatings zijn uitermate geschikt voor ieder dak en beiden 40 jaar Confidex garantie. Bijkomend voordeel is dat Colorcoat Prisma uitstekend samen gaat bij toepassing van PV-panelen of zonnepanelen op een dak. 

Bij de toepassing van sandwichpanelen in stallen kun je voor de binnenzijde van het sandwichpaneel speciaal kiezen voor Colorfarm.  Dit is een voorgelakt staal met een zeer hoge algemene corrosieweerstand en een specifieke weerstand tegen ammoniak en agrarische chemicaliën. Voor meer informatie kun je de brochure downloaden: Colorcoat in het landelijk gebied.

Wij denken graag met je mee over jouw dak.

Bel +31 (0) 30 68 79 700
of neem direct contact met ons op.

Afspraak maken?

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Door in één van de offerteaanvraagformulieren in te vullen kunnen we snel bij u terugkomen.

Vraag snel een offerte aan

Vul je e-mailadres in en wij nemen contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.