Tata Steel

Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het bedrijf is het op vijf na grootste staalconcern ter wereld.

Tata Steel: Schoon, groen en circulair

Met de Nederlandse overheid delen we een visie om de staalindustrie te verduurzamen. Hoe we dat willen doen, daarover zijn we het eens. Schoon, groen en circulair. Dat doen we al met verschillende initiatieven waar honderden collega’s hun schouders onder zetten. Van Roadmap Plus maatregelen waarmee we de milieu hinder voor de omgeving verminderen tot projecten waarmee we meer schroot gaan inzetten en het gebruik van grondstoffen verminderen. Niet alleen in IJmuiden, maar op heel veel van onze locaties in Europa is deze vergroening zichtbaar. Alles over groen staal vind je op: Groen staal – Tatasteel.

Meer over de visie, organisatie en historie van het bedrijf op de website van Tata Steel Europe. Hieronder meer over de belangrijkste bouw gerelateerde onderdelen van Tata Steel. 

Tata Steel in de bouw

Tata Steel, het bedrijf dat hoogwaardige oplossingen in staal voor verschillende markten levert, produceert en levert tevens een breed assortiment aan producten voor de bouw. Binnen Tata Steel zijn er diverse bedrijven actief in de bouw; op Tata Steel Bouw kunt u alles hierover vinden. U kunt hier het gehele productenpakket raadplegen, de juiste contactgegevens vinden en brochures downloaden of bestellen.

Tata Steel Colors

Tata Steel Colors is een internationaal opererende producent van voorgelakt staal voor gebouwbekleding, huishoudelijke apparaten en industriële goederen. De producten voor specifieke markten zijn onder drie merknamen ondergebracht: Colorcoat® voor gebouwbekleding, Motiva® voor huishoudelijke apparaten en AdvanticaTM voor industriële goederen. Tata Steel Colors heeft productievestigingen op verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk en Turkije. Wij werken intensief aan het beperken van de effecten van onze processen op het locale milieu en al onze Europese vestigingen zijn onafhankelijk gecertificeerd voor het ISO14001 milieu management systeem en Shotton en IJmuiden ook voor BES 6001.

De grootste vestigingen van waaruit Tata Steel Colors aan de bouw (en ook aan SAB-profiel) levert zijn:

Shotton, UK
Vanaf de oprichting aan het eind van de 19e eeuw tot het technologisch geavanceerde productie proces van vandaag, streeft de Tata Steel Colors vestiging in Shotton in Noord Wales er naar haar positie als world-class producent te behouden. Met 580 medewerkers en 50 jaar ervaring in het produceren van voorgelakt staal heeft Shotton een uitstekende reputatie met de ontwikkeling van innovatieve en technisch hoogstaande voorgelakt stalen producten en produceert meer dan 380.000 ton per jaar. Shotton heeft zowel verzink- als verflijnen en maakt onder andere Colorcoat HPS200 Ultra® en  Colorcoat Prisma®, Europa’s meest gespecificeerde voorgelakt staalplaat.
 
IJmuiden, Nederland
Tata Steel heeft een geïntegreerde staal fabriek in IJmuiden, opgericht in 1918, met 9.100 medewerkers. Deze fabriek produceert plakken staal, welke verwerkt worden in warm en koud gewalste producten waarna deze hetzij verkocht of verder verwerkt worden in de verzink- en verflijnen. In juni 2006 werd een grote verandering in de verzinklijn gerealiseerd met de toevoeging een verfcel aan dompelverzinklijn 2, waarmee de capaciteit voor voorgelakt staal toenam tot 300.000 ton per jaar.
 
Maubege, Frankrijk
De vestiging in Louvroil (bij Maubege) heeft 530 medewerkers and beschikt over een capaciteit van ruim 450.000 ton voorgelakt staal. Het behoort tot de beste op de markt op het gebied van aanvullende diensten die zich richten korte productie – en levertijden in combinatie met minimum-ordergroottes.