Panelenfabriek Geldermalsen: Zo snel gaat dat dus, bouwen met sandwichpanelen

Een bijzondere periode in de bouw van de panelenfabriek in Geldermalsen. We produceren panelen en profielen voor de gevels en het dak van onze eigen fabriek. De montage vindt op dit moment plaats en we zien van dag tot dag het gebouw groeien. Medewerkers van de fabriek in Nieuwegein zijn wezen kijken hoe hun nieuwe werkplek ontstaat. Een korte reportage van de voortgang.

De eerste SAB-producten worden op het dak gemonteerd: De staalconstructie van de toekomstige coilhal is gereed en op het dak ligt een mooie SAB 135R/930 P3L-S in RAL 9010. Er is bewust gekozen voor geperforeerde platen ivm een betere akoestiek en de kleur RAL 9010 zorgt voor een goede lichtreflectie. Gecombineerd met veel daglicht ontstaat er zo een aangenaam binnenklimaat.

Daarna is de montage van de gevel begonnen met de carrierpanelen voor de coilhal. Op de gevels worden SAB WB100.1000 M16L Carrierpanelen gemonteerd, met het recent vernieuwde voorgelakte staal Colorcoat Prisma® in de kleur Ephyra.

De panelen nog in de fabriek in Nieuwegein, net na de productie. Op 4 juli zijn onze operators uit de huidige panelenfabriek bij de nieuwbouw wezen kijken. Het was bijzonder om de panelen die ze zelf gemaakt hebben, tegen de gevel van hun nieuwe werkplek te zien.

De carrierpanelen worden gemonteerd over de volledige hoogte van het gebouw, 12,5 meter.

Het onderste deel van de gevel krijgt een esthetische laag van puntprofielen SAB Pyramid 19/470 in Colorcoat Prisma® Kronos. Dit breekt de hoogte van het gebouw optisch.

De bouw vordert iedere dag zichtbaar. Op dit moment is ook de montage van carrierpanelen voor de productiehallen gestart en ook de staalconstructie van het toekomstige kantoor staat er nu. Al met al lopen de werkzaamheden mooi op schema.

Aannemer: Bouwbedrijf Vrolijk
Architect: Convex architecten
Dak- en gevelmontage: Cladding Partners

Fotografie: SAB-profiel, Photo Solutions

Hoek van het gebouw: puntprofielen SAB Pyramid 19/470 in Colorcoat Prisma® Kronos gemonteerd over SAB WB100.1000 M16L Carrierpanelen in Colorcoat Prisma® Ephyra
In de coilhal
De voorzijde van de coilhal
Storten van de vloer in de coilhal
In de productiehal
Montage van de panelen op de productiehal in week 29.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht