Installatie hypermoderne productielijnen Geldermalsen

Na de oplevering van ons nieuwe gebouw in Geldermalsen moest het belangrijkste natuurlijk nog gebouwd worden: de productielijnen voor de sandwichpanelen. De afgelopen maanden hebben we gezien hoe de productiehallen zich vulden met glanzende nieuwe machines.

Een mooi proces om de installatie daarvan, van dichtbij mee te maken. Vele vrachtwagens waren nodig om alle machineonderdelen aan te voeren. Tot het kleinste boutje toe, hebben deze onderdelen ondertussen hun plek in de nieuwe fabriek gevonden. Het leidingwerk is aangelegd voor de diverse schuimcomponenten om ons hoogwaardige PIR-schuim te kunnen maken.

Nu zijn we zover: De eerste productielijn nadert zijn voltooiing. De onderdelen zijn geïnstalleerd en op elkaar aangesloten. Elk werkstation krijgt aparte testen op de bestelde kwaliteit en functionaliteit.

Een spannende maand volgt nu. We gaan ons eerste paneel schuimen in Geldermalsen. Het nieuwe trapezium dakpaneel (TL) zal van de machines rollen.

Ondertussen begint de tweede productielijn ook vaste vormen aan te nemen. Het grootste en duurste onderdeel, de meebewegende en verwarmde aandrukpers van 40 meter lang, staat al op zijn plek, evenals diverse andere machinedelen, waaronder de afwikkelhaspels voor de rollen staal.

In al deze drukte, draait onze huidige fabriek in Nieuwegein op volle toeren. In juli verbraken we zelfs ons productierecord. Levering van al je orders, loopt bij ons dus gewoon door. Een soepele overgang naar de nieuwe fabriek. 

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht