SAB sandwichpanelen FM Approved: Verzekerde kwaliteit

De SAB sandwichpanelen uit Geldermalsen hebben opnieuw bij FM Global met succes een serie pittige tests doorstaan voor mechanische weerstand en brandgedrag.

Ieder gebouw wordt tijdens zijn levensduur blootgesteld aan een brede range van gevaren, zoals brand, storm en hagel. Vertrouwen dat de gevelbekleding dit natuurgeweld kan doorstaan is daarom essentieel. 
De panelen zelf voldoen aan de hoogste eisen voor geïsoleerde wandpanelen. Het gevelsysteem als geheel ook. Dit geeft de zekerheid van een gebouwschil die veilig zal zijn gedurende zijn gehele levensduur.

FM Global is wereldwijd de grootste verzekeraar van industriële gebouwen. Om het risico op schade te beperken heeft FM Global in Amerika eigen testfaciliteiten. Hier beoordelen en certificeren zij bouwproducten onafhankelijk op o.a. wind, hagel en brand. Alleen producten die voldoen aan de hoogste standaarden doorstaan de tests van FM Global en krijgen een FM Approval.

„Products that are able to meet the performance criteria for the FM Aprroval are better constructed than those that only meet the minimum requirements” – FM Global

De SAB sandwichpanelen hebben op de onderzoekscampus van FM Global, opnieuw met succes, verschillende zware brandtesten doorlopen, waaronder een “room corner” test en een 5 meter hoge “paralel panel” test. Ze voldoen aan de normen 4411, 4651, 4880, 4881 en 4882 voor “Building insulations, Walls and Ceilings, interior and exterior use. Het certificaat geldt voor “unlimited height”. Dit betekent dat bij gebruik van FM approved panelen van SAB-profiel, geen beperkingen aan de gebouwhoogte gesteld worden. Voor deze standaarden hebben de SAB sandwichpanelen een FM Approval. Ook de sandwich dakpanelen TL zijn getest en zijn verkrijgbaar met een FM Approval certificaat. 

De FM Approvals gelden voor de volgende panelen series:

Waarbij FA staat voor “FM Approved”. 

Diverse producten uit onze serie SAB warmdakprofielen hebben tevens een FM-certificaat

Met de FM approval voor de SAB sandwichpanelen en dakplaten, laat SAB-profiel haar commitment zien, om je aan de strengste bouwregels te helpen voldoen. We leveren veilige en robuuste producten aan de bouwwereld, ondersteund door ons team van technische experts die helpen je project van concept naar realisatie te brengen.

Alle FM certificaten kun je hier downloaden. 

Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Product Services.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht