Brand- en geluidsisolatie rapporten, FM certificaten

Brandinformatie, brandrapporten, FM certificaten en geluidsrapport

Door het erkende onderzoeksbureau Efectis zijn brandtesten gedaan voor verschillende soorten SAB Sandwichpanelen en opbouwsystemen met SAB Binnendozen, isolatie en SAB Gevelprofielplaten. De rapporten van de opbouwsystemen zijn van onze isolatie partners Isover en Rockwool. Tevens hebben we een download met algemene uitleg over brandklassen, WBDBO, etc. beschikbaar. Deze info komt uit de oude SAB RockPro brochure.

Om een WBDBO van 60 minuten te behalen kan ook een PIR sandwichpaneel SAB WB FR worden ingezet. Deze is te verkrijgen in een 100 mm, 120 mm en 140 mm uitvoering. Op de kennispagina kun je een overzicht vinden van alle mogelijkheden van de SAB sandwichpanelen: Brandveiligheid en brandwerendheid (sabprofiel.nl)

Op alle SAB gevelpanelen heeft SAB een FM certificaat voor FM standaard 4881, dus zowel op de WB-FA serie en de gehele W-FA serie inclusief TL en SL. 
Daarnaast kan SAB de sandwich dakpanelen TL leveren met een FM certificaat voor FM standaards 4880 en 4881.
Verder hebben we een serie warmdakplaten met een FM certificaat voor FM standaard 4451. Het gaat om de warmdakplaten SAB FA 135R/930SAB FA 153R/840SAB FA 158R/750 en SAB FA 200R/750.

Sinds 2012 is SAB gestopt met de productie en levering van RockPro brandveilige steenwolpanelen. In 2024 gaan we steenwolpanelen verkopen van onze zusterorganisatie Fischer Profil in Duitsland.