Ingebruikname chemisch lab

Hoe maak je het meest geschikte isolatieschuim voor sandwichpanelen? Met deze vraag zijn onze medewerkers van de R&D afdeling dagelijks bezig.

Door nieuwe samenstellingen van het schuim te onderzoeken proberen we continue onze producten te verbeteren. Sinds de ingebruikname van het chemische lab op onze productielocatie in Geldermalsen zijn we in staat om veel sneller nieuw isolatieschuim te ontwikkelen. Jorgen Willemsen, R&D chemisch engineer bij SAB: ”We zijn heel blij met de ingebruikname van het lab. We kunnen in korte tijd allerlei nieuwe schuimsamenstellingen testen en een snelle selectie maken voor vervolgstudies.” Het gevolg is dat er veel meer getest kan worden en een nieuw product sneller ontwikkeld kan worden, aldus de onderzoeker.

Belangrijke onderwerpen die de afdeling onderzoekt zijn de isolatiewaarde en het brandgedrag van de panelen. Eerste testen op het lab maken het effect van een andere samenstelling snel duidelijk. Alleen veelbelovende recepturen gaan vervolgens door voor testen op de drukbezette productielijnen.

Schuimtesten bij SAB-profiel

Lees alles over de sandwichpanelen van SAB-profiel