Tata steel introduceert nieuwe generatie Colorcoat Prisma®

Tata Steel heeft haar nieuwe generatie drielaags voorgelakt staal Colorcoat Prisma® gelanceerd, een product met een uitstekende ultravioletbestendigheid (UV) en duurzaamheid. De nieuwste productontwikkeling is gebaseerd op een revolutionaire drielaagse technologie, die garant staat voor een aanmerkelijk verbeterde esthetiek en glansbehoud. Colorcoat Prisma verlegt hiermee de grenzen van voorgelakt staal en is leverbaar in combinatie met een uitgebreide Confidex® Garantie van maximaal 40 jaar.

Dankzij de geavanceerde clearcoat-technologie, die ook vaak binnen de auto-industrie wordt toegepast, is het nieuwe Colorcoat Prisma® een absoluut verbeterd en robuust voorgelakt-staalproduct. Het drielaagse product zorgt voor extra UV-bestendigheid en bescherming tegen corrosie; het overtreft daarmee de hoogste Europese standaardnormen.

Door gebruikmaking van de ervaring met voorgaande generaties van het product omvat Colorcoat Prisma tevens de befaamde Galvalloy™ metallic coating van Tata Steel voor een ongeëvenaarde bescherming tegen corrosie.

Dit revolutionaire voorgelakt-staalproduct bestaat uit drie lagen die in één unieke productierun worden gemaakt op een aangepaste geavanceerde productielijn.
Dit verbeterde product is tevens verkrijgbaar in verrassende nieuwe kleuren voor wand- en daktoepassingen. De serie Elements staat garant voor een schitterend sprankelend effect voor gebouwen en via de serie Matt heeft de markt toegang tot een steeds populairder kleureffect.

Bovendien zijn de kleurseries Solid en Special Metallics vernieuwd op basis van terugkoppelingen en inzichten uit de markt. Deze series omvatten nu nieuwe kleuren als Ariana, een aardse brons metallic tint en Sargasso, een robuuste donkerblauwe kleurschakering en tevens een ideale complementaire kleur. En met deze aanvullingen op het kleurenprogramma is het product ideaal voor vele sectoren, vooral voor commerciële gebouwen en winkelpanden, die een hoogwaardige esthetiek vereisen.

Stalen van de nieuwe Colorcoat Prisma-serie zijn rigoureus getest op meer dan zeven locaties over de hele wereld, in uiteenlopende klimaten zoals dat van Florida, Maleisië en Zuid-Afrika. Het product vertoonde een aanmerkelijke verbetering van de UV-bestendigheid, en daarmee van kleurbehoud, bij blootstelling aan kunstmatige  UVA-, UVB- en Xenonstraling tijdens versnelde testruns.

Vanwege de uitzonderlijke esthetische eigenschappen van Colorcoat Prisma is een unieke kleurgarantie toegevoegd aan de Confidex® Garantie tot maximaal 20 jaar. Dit omvat alle 29 standaardkleuren van het palet, onder voorbehoud van locatie en gebruik. Een dergelijke garantie is ongezien in de Europese staalmarkt!

Daarnaast is Colorcoat Prisma het meest onafhankelijk geteste product in de 50-jarige geschiedenis van voorgelakte staalproducten van Tata Steel. British Board of Agrément (BBA), Russian GOST-normen, de Poolse ITB, U-mark in Duitsland en ASTM-certificering zijn meegenomen in het stringente testprogramma.

Peter Barker, Product Development Manager van Tata Steel: “Het nieuwe Colorcoat Prisma, dat volledig voldoet aan REACH, staat garant voor een nóg duurzamer en esthetische oplossing voor dak- en gevelbekleding, en er is een extra stap gemaakt om ook BREAAM- en LEED-certificering te ondersteunen. Dit is een superieur product met een langere levensduur. En we zijn zo overtuigd van de prestaties dat we de looptijd van de Confidex Garantie met niet minder dan 10 jaar hebben verlengd. Op die manier hebben gebouweigenaren tot 40 jaar na registratie een gerust gevoel.”

Alle technische informatie over de nieuwe Colorcoat Prisma en de kleurkaart vindt u op de Colorcoat pagina.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht