Reusachtig schaakbordpatroon in puntprofielen SAB-Pyramid

Soms lijkt het alsof ontwerpers een wedstrijd aangaan, om het meest originele ontwerp met puntprofielen te maken. Afgelopen maand kwamen foto’s binnen van Antwerpen East Port, waar profielen SAB-Pyramid 50/378 en 50/504 in Colorcoat Prisma® Kronos zijn toegepast, in een patroon zoals we dat nog niet eerder gezien hadden. De puntprofielen met een hoogte van 50 mm zijn gemonteerd in twee verschillende richtingen, zodat een schaakbordpatroon ontstaat.

Bijzonder is dat het patroon puur ontstaat, doordat de montagerichting van de vierkante vlakken onderling verschilt. Het materiaal is verder gelijk. Omdat de profielen onder een hoek van 45 graden zijn geplaatst, was flink wat zaagwerk nodig, om de randen netjes af te werken.

Het ontwerp is afkomstig van architecte Marie Wastiau, die erom bekend staat dat ze metalen gevels vorm geeft, door te spelen met vormen, lijnen en hoeken, eerder dan met verschillende kleuren. Het is haar in dit ontwerp voor Antwerpen East Port, in Grobbendonk, België, wonderwel gelukt om met hetzelfde materiaal toch twee heel verschillende kleuren te simuleren. Afhankelijk van de kijkrichting en de inval van het licht, verschilt het contrast van de vlakken en de tint van de ruiten.

Antwerpen East Port is een project van Groep Heylen, die met het project een logistieke site langs het Albertkanaal tussen Antwerpen en Hasselt realiseert. Vanaf het water is het gevelontwerp goed te zien. De gehele gevel langs het water en een zijgevel, zijn met de puntprofielen bedekt. In totaal is 2.300 m2 SAB-Pyramid 50/378 en 3.100 m2 SAB-Pyramid 50/504 in het zwarte Colorcoat Prisma® Kronos gebruikt, om de meer dan 12 meter hoge gevel te bedekken. Het gebouw zal gebruikt worden door Converse van Nike. 

Montagebedrijf: Belfaconstruct 

Fotografie: Thea van den HeuvelAntwerpen East Port vanaf het water
Het patroon van puntprofielen SAB Pyramid recht van voren

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

SAB-profiel bv

Je vindt op deze website alle informatie over onze duurzame, innovatieve SAB producten en diensten op het gebied van metalen dak- en gevelsystemen, PIR sandwichpanelen, profielplaten, binnendozen en zetwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder bouwproject. Met onze stalen producten worden zo mooie, duurzame, moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen gebouwd. Voor de beste metalen dak- en gevelsystemen en andere oplossingen in staal ben je bij SAB-profiel dus aan het juiste adres! SAB levert niet aan particulieren.

Locatie IJsselstein

Produktieweg 2
3401 MG IJsselstein
Postbus 97
3400 AB IJsselstein
+31 (0)30 6879 700
info@sabprofiel.nl

Locatie Geldermalsen

Plettenburglaan 16
4191 PG Geldermalsen

Volg SAB-profiel op