Video Jumbo DC Nieuwegein-Utrecht

Architect Dick Verhaar vertelt over het ontwerp van het Jumbo DC in Nieuwegein-Utrecht. Een warm kleurenspel met SAB 45/900 op een zichtlocatie direct naast de A12. Dit kleurvolle project is de internationale BREEAM Award winner 2021.

De streepjescode inspireerde Architect Dick Verhaar bij het ontwerp van de gevel van het nieuwe Jumbo DC. De architect van Da Vinci Vastgoed realiseerde dit beeld met trapeziumprofielen SAB 45/900 in een range aan oranje en gele tinten Colorcoat Prisma®. De profielplaten zijn maar liefst 12 meter hoog en de kleuren zijn deels specifiek voor dit gebouw gemaakt. Het gebouw laat zien dat je ook met een enorm geveloppervlak een sierlijk distributiecentrum kunt neerzetten.

Jumbo DC in Nieuwegein-Utrecht heeft de hoogste BREEAM certificering gehaald, namelijk BREEAM outstanding. Tijdens de internationale BREEAM 2021 Awards (maart 2021) won dit Jumbo DC dé internationale prijs voor duurzaam bouwen in de categorie ‘Design Stage Award’.

Projectgegevens:
Opdrachtgever:
Architect: Da Vinci Vastgoed bv
Montage: Nedicom dak- en geveltechniek
SAB Producten:

Trapeziumprofielen SAB 45/900  
Sandwichpanelen SAB W en SAB WB zichtbaar en blind bevestigd

Colorcoat Prisma® in de kleuren Orion, Graphite, Ephyra, Bernaise, Signal Yellow, Slate Grey, Cream, Oriole deels via Repertoire®

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht