Verantwoord staal

Tata Steel zet zich in voor verantwoorde staalproductie over de hele wereld.

Tata Steel heeft zich aangesloten bij Responsible Steel<sup>TM</sup>, een non-profit organisatie die gaat over de wereldwijde normeringen binnen de staalproductie. Alle Tata Steel vestigingen (dus ook SAB-profiel bv) in 26 landen zijn lid geworden van deze non-profit organisatie met leden uit elke fase van de toeleveringsketen van staal.

ResponsibleSteelTM heeft een onafhankelijke certificeringsstandaard en -programma ontwikkeld voor duurzaamheid in de branche. Het doel is om oplossingen te vinden voor een verantwoorde manier van staal produceren. Dit biedt klanten en consumenten nog meer vertrouwen dat aangesloten bedrijven zich inzetten voor het verminderen van de CO2 uitstoot, het creëren van banen en het beschermen van de omgeving en samenleving.

Bij de staalproductie heeft Tata Steel de ambitie om tegen 2050 koolstofneutraal staal te produceren en tegen 2030 30% van onze CO2-uitstoot te hebben verminderd door onze processen te transformeren en ondersteund te worden door een verantwoorde toeleveringsketen die de circulaire economie aandrijft.

Het lidmaatschap maakt zichtbaar dat Tata Steel is toegewijd om verantwoordelijk te handelen in al haar activiteiten. Van het zorgen voor eigen personeel tot het beheren van de milieu-impact van de staalproductie. Van het respecteren en ondersteunen van zijn lokale gemeenschappen tot het verduurzamen van de toeleveringsketen. Door dit lidmaatschap ondersteunt Tata Steel de verdere ontwikkeling van de ResponsibleSteel-normen die worden gebruikt om de toekomstige activiteiten van de sector te sturen.

Henrik Adam, CEO van Tata Steel Europe, vertelt: “Als onderdeel van de Tata Steel-familie geeft dit lidmaatschap onze klanten nog meer vertrouwen dat ze hun producten kopen bij een bedrijf dat zich inzet voor verantwoord zakendoen. Dat is belangrijk, omdat het in toenemende mate is wat de consument terecht van ons verwacht. ResponsibleSteel biedt ons ook een raamwerk waarmee we onze missie kunnen realiseren om het leidende duurzame Europese staalbedrijf te zijn.”

Meer over ResponsibleSteel

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

SAB-profiel bv

Je vindt op deze website alle informatie over onze duurzame, innovatieve SAB producten en diensten op het gebied van metalen dak- en gevelsystemen, PIR sandwichpanelen, profielplaten, binnendozen en zetwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder bouwproject. Met onze stalen producten worden zo mooie, duurzame, moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen gebouwd. Voor de beste metalen dak- en gevelsystemen en andere oplossingen in staal ben je bij SAB-profiel dus aan het juiste adres! SAB levert niet aan particulieren.

Locatie IJsselstein

Produktieweg 2
3401 MG IJsselstein
Postbus 97
3400 AB IJsselstein
+31 (0)30 6879 700
info@sabprofiel.nl

Locatie Geldermalsen

Plettenburglaan 16
4191 PG Geldermalsen

Volg SAB-profiel op