Stadsdeelwerf Amsterdam Zuid toont esthetiek trapeziumprofielen

Een energieleverend gebouw met een transparante uitstraling, die weerspiegelt dat afvalverwerking een schone activiteit is. De nieuwe stadsdeelwerf Amsterdam Zuid is zowel qua vorm als qua functie een toonbeeld van hoe we tegenwoordig met afval omgaan. Naast veel lichte materialen koos architectenbureau BDG Architecten voor trapeziumprofielen SAB 45/900 als gevelbekleding.

Trapeziumprofielen zijn zeker geen zeldzaamheid in de wijk waar de nieuwe stadsdeelwerf Amsterdam Zuid ligt. Het ligt op een bedrijventerrein bij knooppunt De Nieuwe Meer, dat gedomineerd wordt door meubelgiganten. Degelijke bedrijfspanden opgetrokken uit trapeziumprofielen die al tientallen jaren de tand des tijds doorstaan. Maar eerlijk is eerlijk, een likje verf kunnen ze wel gebruiken en architectuur is het niet te noemen. Des te groter is het contrast met de nieuwe stadsdeelwerf, een prachtig ontwerp van architectenbureau BDG Architecten, dat laat zien dat trapeziumprofielen niet alleen functioneel een goede keuze zijn, maar ook voor architecten interessante producten zijn.

In het gebouw is naast de buitengevel meer SAB materiaal verwerkt: 1.200 m2 trapeziumprofielen SAB 45/900 in Colorcoat HPS200 Ultra® Pure Grey en ruim 2.000 m2 warmdakplaten SAB 158R/750 en SAB 200R/750, deels geperforeerd, in de kleuren RAL 9010 en Colorcoat HPS200 Ultra® Hamlet. De gevelbekleding is aangebracht door Olthof beplatingen: http://www.olthof-beplating.nl/ uit Nijverdal.

Meer informatie over het gebouw: http://www.bdgarchitecten.nl/projecten/werf-luchtvaartstraat-amsterdam//. Hier vindt u ook informatie over de technieken die het gebouw energieleverend maken.

Foto’s: Ruimtes in beeld

Trapeziumprofielen SAB 45/900 op het remisedeel van stadsdeelwerf Amsterdam Zuid.
Detail gevel Stadsdeelwerf Amsterdam Zuid met trapeziumprofielen SAB 45/900
Gebruik van warmdakprofielen SAB 200R+/750 in het kantoor van Stadsdeelwerf Amsterdam Zuid.
Detail trapeziumprofielen SAB 45/900 in Colorcoat HPS200 Ultra® Pure Grey.
Ingang remise Stadsdeelwerf Amsterdam Zuid.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht