SAB-profiel bouwt nieuwe productielijn sandwichpanelen

Deze maand nog start SAB-profiel de bouw van een nieuwe fabriek voor sandwichpanelen in Geldermalsen. Het nieuwe bedrijfspand komt te staan op bedrijventerrein Hondsgemet en zal twee productielijnen omvatten. De nieuwe fabriek start in 2019 met de productie van PIR sandwichpanelen en vervangt dan de bestaande locatie in Nieuwegein. Deze stap zal de leidende rol van SAB-profiel in de markt voor stalen profielplaten en sandwichpanelen verder versterken.

“De nieuwe productielocatie stelt ons in staat om in te spelen op de aantrekkende markt voor stalen sandwichpanelen”, aldus Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland. “Door een vergroting van de productiecapaciteit kunnen we, met onze innovatieve nieuwe producten, klanten nog beter en sneller bedienen.” De markt voor sandwichpanelen trekt mede aan door toenemende isolatie-eisen, verduurzaming van bestaande gebouwen en de verplichting om asbestdaken te vervangen.

Regionale werkgelegenheid

Tata Steel en SAB-profiel nemen een stuk sociale verantwoordelijkheid met de keuze voor een vestiging  in dezelfde regio als de huidige fabriek. “Met de keuze voor deze locatie kunnen de huidige medewerkers in dienst blijven”, aldus Willem Vermeulen, directeur van SAB-profiel. “We verwachten zelfs extra personeel te kunnen aantrekken. Op deze manier gaan we de regionale economie verder versterken.” De nieuwe locatie in Geldermalsen biedt voldoende uitbreidingsmogelijkheden en heeft een zeer goede aansluiting via de A15 en de A2.

Duurzaam gebouw

Bij het ontwerpen van het gebouw was duurzaamheid een belangrijk criterium. Warmtepompen maken aardgas overbodig en er komen zonnepanelen op het dak. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van energiebesparende technieken als led-verlichting, frequentieregelaars en automatisch afschakelen van apparatuur. Stalen sandwichpanelen uit het SAB-leveringsprogramma zorgen voor de warmte-isolatie van de gevel en zijn recycleerbaar. De gevel wordt een showcase van de mogelijkheden die de SAB sandwichpanelen en esthetische profielen bieden, en wordt uitgevoerd in de fraaie kleuren van het vernieuwde Colorcoat Prisma® voorgelakt staal van Tata Steel Colors.

Informatie voor de pers is te vinden in de persmap: Artist impressions van het gebouw, en persberichten van Tata Steel en SAB-profiel.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

SAB-profiel bv

Je vindt op deze website alle informatie over onze duurzame, innovatieve SAB producten en diensten op het gebied van metalen dak- en gevelsystemen, PIR sandwichpanelen, profielplaten, binnendozen en zetwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder bouwproject. Met onze stalen producten worden zo mooie, duurzame, moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen gebouwd. Voor de beste metalen dak- en gevelsystemen en andere oplossingen in staal ben je bij SAB-profiel dus aan het juiste adres! SAB levert niet aan particulieren.

Locatie IJsselstein

Produktieweg 2
3401 MG IJsselstein
Postbus 97
3400 AB IJsselstein
+31 (0)30 6879 700
info@sabprofiel.nl

Locatie Geldermalsen

Plettenburglaan 16
4191 PG Geldermalsen

Volg SAB-profiel op