Recyclingfabriek met SAB gevelpanelen

Als leverancier van stalen bouwproducten is SAB-profiel enorm trots sandwichpanelen te hebben geleverd voor deze prachtige metaalrecyclingfabriek van Purified Metal Company.

In het Groningse dorpje Farmsum staat sinds medio 2020 een hypermoderne metaalrecyclingfabriek. Volgens een baanbrekend, innovatief proces wordt hier door Purified Metal Company (PMC) met asbest of andere schadelijke stoffen vervuild schroot omgezet in een hoogwaardige grondstof voor de staalindustrie. Een mooie en belangrijke stap, aangezien dit staalafval normaal op de stortplaats eindigde.

Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gekregen met de realisatie van de nieuwe fabriek en het gepatenteerde recyclingproces. Niet alleen is er met deze techniek een toepassing gevonden voor een groot deel van het vervuilde staalschroot, ook wordt er door het gebruik van de gerecyclede grondstof tot wel 150.000 ton Co2 bespaard in de productie van staal. Als leverancier van stalen bouwproducten is SAB dan ook enorm trots bij te kunnen hebben dragen aan de bouw van deze prachtige fabriek!

Voor de bouw van de fabriek heeft SAB sandwichpanelen voor de gevel geleverd met FM en EW-30 klasseringen, en in verschillende kleuruitvoeringen van de Colorcoat Prisma® en Colorocoat HPS200 Ultra® producten. Deze premium afwerking garandeert een veilige en toekomstbestendige fabriek voor metaalrecycling in Farmsum.

De combinatie van SAB gevelpanelen met onzichtbare bevestiging in verschillende grijze en groene premium kleurafwerkingen zorgt voor een strakke en industriële, maar ook speelse en unieke, uitstraling.

Projectgegevens:
Opdrachtgever: Purified Metal Company
Architect: Royal HaskoningDHV
Montage: B.V. Metaalbouw TSV
SAB Producten:
SAB WB100 FM EW30 M16L , SAB W60 FM LL, SAB W80 FM LL, SAB W100 FM LL, SAB W150 FM LL
Colorcoat HPS200 Ultra® Hamlet en Merlin Grey
Colorcoat Prisma® Alaska Grey, Anthracite, Green Opunt, Hamlet, Oyster en Slate Grey

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht