Project Retail Bouw Nederland in Wehl

Direct grenzend aan de snelweg A18 heeft Retail Bouw Nederland een nieuw onderkomen gekregen. Het kantoor met bedrijfshal beslaat ongeveer 3800 m2.

Voorheen werkte het team van Retail Bouw vanuit twee verschillende locaties, wat niet ideaal was. Het werd tijd om vanuit één volledig op onze organisatie afgestemde locatie te gaan werken. wat resulteerde in een dynamisch bedrijfspand op een mooie zichtlocatie langs de A18. 

Het architectenbureau Hurenkamp Architecten & Adviseurs uit Velp heeft de functionele en duurzame wens vertaald in het ontwerp. Het nieuwe pand is volledig gasloos en door inzet van zonnepanelen tevens energieneutraal. De verwarming en koeling is geregeld via 18 bronnen die zich op 100 meter diepte in de aarde bevinden. 

Ook bij de materiaalkeuze was duurzaamheid een belangrijke eis. Het interieur van het kantoor is vormgegeven middels de beginselen van Feng Shui. Zo werd waar mogelijk binnen met natuurlijke materialen gewerkt, waaronder leemstuc en mos voor de wanden. Van buitenaf gaat het pand mooi op in de omgeving door de gekozen kleurstelling met de goudkleur Ephyra (Colorcoat Prisma). De puntprofielen SAB-Pyramid 50/882 en 50/1000, zorgen voor een afwisselende gevelpatroon van de bedrijfshal met een interessant lijnenspel. Een ogenschijnlijk willekeurig dynamisch gevelpatroon, als een knipoog naar het karakter van de naastgelegen snelweg. Of in de woorden van de architect ‘Een krachtige gevel met geleding en boeiend lijnenspel.

Projectgegevens:
Opdrachtgever: Retail Bouw Nederland
Architect: Hurenkamp Architecten & Adviseurs Velp
Montage: Acome Duiven
SAB Producten:
SAB-Pyramid 50/882
SAB-Pyramid 50/1000
Colorcoat Prisma® Ephyra

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht