PostNL Westzaan met SAB producten

PostNL opent 26e sorteercentrum in Westzaan, wederom met SAB producten in dak en gevel

Eind juni heeft PostNL in Westzaan zijn zesentwintigste pakkettensorteercentrum in gebruik genomen. Vanuit dit duurzame pand van ruim 7.600 m2 zal het bedrijf dagelijks zo’n 40.000 pakketten versturen. De pakketten worden bezorgd in en rondom de gemeente Zaanstad, onder andere in Purmerend, Volendam en Beverwijk. Deze nieuwe PostNL locatie maakt onderdeel uit van het PostNL pakkettennetwerk dat uit in totaal 26 pakkettensorteercentra in Nederland en zeven locaties in België bestaat. En verdere uitbreiding in 2021 is in ontwikkeling in Nieuwegein en in Willebroek (BE).  

Partnerschap

Aan de Stegge Twello heeft al jaren een succesvolle samenwerking met PostNL voor de bouw van deze sorteercentra. De locatie op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan is zelfs al nummer 14 die door Aan de Stegge is gebouwd. In vele PostNL sorteercentra zijn de producten van SAB verwerkt en dus wederom ook in deze in Westzaan.

Duurzaam gebouw

Het nieuwe sorteercentrum in Westzaan moet het Breeam-certificaat Outstanding gaan verkrijgen, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Zo wordt er geen gebruik meer gemaakt van gas en is er geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmte terugwininstallaties en LED-verlichting). Op het dak worden zo’n 900 zonnepanelen geplaatst die meer dan de helft van de elektriciteit opwekt die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie. De toegepaste SAB dakprofielplaten in de dakopbouw zijn hierop afgestemd qua sterkte / materiaaldikte. De 5.835 m2 SAB 158R/750 zijn dan ook in drie dikten 0,75 – 0,88 en 1,00 mm uitgeleverd. Voor de 390 m2 aan luifels, waar de PostNL bestelbussen onderstaan bij het laden, is de dakprofielplaat SAB 106R+/750 gebruikt in AluZink.

Sandwichpanelen in de gevel

Voor de gevel is gekozen voor SAB sandwichpanelen, zodat snel en duurzaam gebouwd kon worden. Het grootste gedeelte van de ruim 5.000 m2 gevel is uitgevoerd in blinde panelen SAB WB M16L, zodat de schroeven mooi wegvallen en er een vlak geheel ontstaat. Met de coating Colorcoat Prisma is duidelijk gekozen voor kwaliteit en een jarenlange onderhoudsvrije gevel. Door de gevel in 2 kleuren grijs, Anthracite en Alaska Grey, te doen is er ook esthetisch een mooi gebouw ontworpen.

Bron en foto’s: PostNL, Aan de Stegge Twello

Projectgegevens:
Opdrachtgever: PostNL Real Estate B.V., Den Haag
Montage: Damu Systeembouw bv, Waspik
SAB Producten:
SAB WB 100.1000 M16L
SAB WB 60.1000 M16L
SAB W 150.1150 M16L
SAB WB 100.1000 LL
SAB 106R+/750
SAB 158R/750
Colorcoat Prisma®; Anthracite, Alaska Grey

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht