Nieuwbouw van een state-of-the-art champignon dek-aarde fabriek

Uniek voor Nederland en Europa

Kekkilä-BVB is een van Europa’s bekendste bedrijven in de professionele tuinbouw en de grootste producent voor veen en substraat in diverse tuinbouwteelten en voor consumenten. In Wanssum heeft Kekkilä-BVB een state-of-the-art champignon dek-aarde fabriek gebouwd, uniek voor Nederland en voor Europa.

Nieuwe havenlocatie in Noord-Limburg

Op een nieuw ontwikkeld industrieterrein met een eigen havenlocatie in Noord-Limburg is dit een ideale plaats voor de nieuwbouw. Het veen kan nu eenvoudig direct vanuit schepen worden gelost en opgeslagen. In de hallen vindt verwerking en menging van het substraat plaats (zie ook de video) en gaat dan via vrachtwagens, bigbags en klein verpakking naar de afnemers/klanten in Europa.

Kleur Seren Copper speciaal uitgekozen

De bouw is gestart in februari 2022 en is binnen een jaar afgerond. Het project dicht bij natuur en gestart in een leeg gebied wil Kekkilä-BVB opgaan in het landschap. De architect Böhtlingk Architectuur heeft daarom speciaal de coating Colorcoat Prisma® in de kleur Seren Copper uitgekozen voor de buitengevel. Voor optimale corrosie bescherming is de binnenzijde (in de productiehallen) van de panelen juist met Colorfarm® gecoat.

Zowel gevel en dak met SAB producten

De fabriek zelf is 200 meter lang en heeft een breedte van 145 meter en bestaat uit 3 hallen. Kekkilä-BVB heeft zelf het plan van eisen opgesteld en voor turn-key aannemer Peters Bouw en Onderhoud gekozen. Alle montage van de dak- en gevelproducten is gedaan door Slegers Montage BV. Zij hebben de gevel met blinde bevestiging sandwichpanelen SAB WB 100.1000 M16L gemaakt en het dak met FM approved sandwichpanelen SAB D-FA 70.1000 TL SO. De coating en kleur van de dakpanelen is Colorcoat HPS200 Ultra® in Goosewing Grey. Bijzonder zijn de dakpanelen in een lengte van 23 meter, waardoor het dak per zijde in één keer dichtgelegd kon worden.

In de video spreekt Arjen van der Meer, directeur Kekkilä-BVB, over de nieuwbouw van dit bijzonder speciale project.

Projectgegevens:
Opdrachtgever: Kekkilä-BVB
Architect: Architectenburo Olieslagers bv
Aannemer: Peters Bouw en Onderhoud
Montage: Slegers Montagebouw BV
SAB Producten:
SAB WB 80.1000 M16L en SAB WB 100.1000 M16L in Colorcoat Prisma® Seren Copper (en binnenzijde Colorfarm)
SAB D-FA 70.1000 TL SO in Colorcoat HPS200 Ultra® Goosewing Grey (en binnenzijde Colorfarm)
SAB 158R/750 in Colorcoat HPS200 Ultra® Hamlet

Video, foto’s: MVL Media en PhotoSolutions

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht