DC Jumbo wint internationale BREEAM Award

Dit kleurvolle project is de internationale BREEAM Award winner 2021.

Het Jumbo DC in Nieuwegein-Utrecht heeft de hoogste BREEAM certificering gehaald, namelijk BREEAM outstanding met een score > 100%. Tijdens de internationale BREEAM 2021 Awards (maart 2021) won dit Jumbo DC dé internationale prijs voor duurzaam bouwen in de categorie ‘Design Stage Award’. Een terechte beloning voor dit kleurrijke gebouw met verschillende SAB producten en meer dan 20.000 m2 erin verwerkt. In de video vertelt de architect Dick Verhaar over het ontwerp van het Jumbo DC in Nieuwegein-Utrecht.

Het is een warm kleurenspel met de symmetrische trapeziumprofielen SAB 45/900 op een zichtlocatie direct naast de A12. De streepjescode inspireerde Architect Dick Verhaar bij het ontwerp van de gevel van het nieuwe Jumbo DC. De architect van Da Vinci Vastgoed realiseerde dit beeld met trapeziumprofielen SAB 45/900 in een range aan gele en oranje kleuren in Colorcoat Prisma®, sommige speciaal gemaakt voor dit project. De profielplaten zijn maar liefst 12 meter hoog. Het gebouw laat zien dat je ook met een enorm geveloppervlak een sierlijk distributiecentrum kunt neerzetten. Naast de profielen zijn diverse andere onderdelen van het gebouw gemaakt met SAB sandwichpanelen.

Projectgegevens:
Opdrachtgever:
Architect: Da Vinci Vastgoed bv
Montage: Nedicom dak- en geveltechniek
SAB Producten:
Trapeziumprofielen SAB 45/900, Sandwichpanelen SAB W en SAB WB zichtbaar en blind bevestigd, Colorcoat Prisma® in de kleuren Orion, Graphite, Ephyra, Bernaise, Signal Yellow, Slate Grey, Cream, Oriole deels via Repertoire®

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

SAB-profiel bv

Je vindt op deze website alle informatie over onze duurzame, innovatieve SAB producten en diensten op het gebied van metalen dak- en gevelsystemen, PIR sandwichpanelen, profielplaten, binnendozen en zetwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder bouwproject. Met onze stalen producten worden zo mooie, duurzame, moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen gebouwd. Voor de beste metalen dak- en gevelsystemen en andere oplossingen in staal ben je bij SAB-profiel dus aan het juiste adres! SAB levert niet aan particulieren.

Locatie IJsselstein

Produktieweg 2
3401 MG IJsselstein
Postbus 97
3400 AB IJsselstein
+31 (0)30 6879 700
info@sabprofiel.nl

Locatie Geldermalsen

Plettenburglaan 16
4191 PG Geldermalsen

Volg SAB-profiel op