Brandwerendheid SAB sandwichpanelen (FR-serie)

We hebben recent de vernieuwde SAB WB 100.1000, de SAB D 90.1000 TL en de SAB-Carrier door Efectis laten testen op brandwerendheid met mooie resultaten. Deze panelen vallen in de FR serie.

SAB sandwichpanelen zijn brandveilig door het gebruik van PIR schuim met een unieke formulering. De brandwerendheid wordt in de certificaten aangegeven als EI15, EI20, EI30, EW30, EW60, etc. Omdat de klasse ook afhankelijk is van de overspanning hebben we de hele serie brandwerende panelen omgedoopt naar SAB-panelen-FR. “FR” staat hierbij voor Fire Resistance.

Tegelijk met de investering in de nieuwe panelenfabriek, hebben we ook alle producten geperfectioneerd. De nieuwe blinde voeg moest betere prestaties geven op gebied van wind- en waterdichtheid en bij brand. Om dat laatste te verifiëren, hebben we de SAB WB 100.1000-FR laten testen door Efectis. Zowel in verticale, in horizontale, maar ook in Carrier-toepassing. De resultaten waren inderdaad zeer positief. De panelen SAB WB 100.1000-FR haalden in beide richtingen EW30 met een toepassingsgebied tot maar liefst 6 meter. De SAB-Carrier panelen haalden zelfs EW60! Deze resultaten gelden ook voor de Carrier WB 120 en de WB 140.

Ook de SAB D 90.1000-FR TL (verticaal) is door Efectis getest op brandwerendheid. De resultaten waren zeer positief. De SAB D 90.1000-FR TL haalde met gemak de 30 minuten (EW30). Deze resultaten gelden ook voor de dikkere SAB D TL sandwichpanelen, zie ook onderstaande tabel. 

Brand is altijd een belangrijk thema en dan met name brandwerendheid. Steeds vaker moeten gevels in ons dichtbevolkte land voldoen aan een WBDBO-eis van 60 minuten (Zie ook BmS informatie: Regelgeving brandoverslag ‘ontspiegeld’). Hiervoor zijn veelal panelen nodig die minimaal 30 minuten brandwerend zijn.

Meer testen worden op dit moment nog uitgevoerd. De meest recente informatie zal altijd te vinden zijn op onze website. Het overzicht met brandwerende SAB sandwichpanelen zier er nu als volgt uit:

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht