Zeremis®

De nieuwe groene staaloplossing, Zeremis® Carbon Lite, is een op certificaten gebaseerd staal met lage CO2-uitstoot, waarmee Tata Steel Nederland in staat is de CO2-intensiteit met 100% te reduceren. Ook voor de bouwsector is deze oplossing beschikbaar.

Zeremis® Carbon Lite

Met Zeremis Carbon Lite, een groene staaloplossing die beschikbaar is voor alle bestaande Tata Steel-producten, bent u nu in staat uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Aangezien de specificatie, de prestaties en het verwerkingsgedrag van staal onveranderd blijven, is Carbon Lite een oplossing die u eenvoudig kunt implementeren. Carbon Lite is een geverifieerde oplossing van een vertrouwde partner en is gecertificeerd door Det Norske Veritas (DNV). Met Carbon Lite kunt u CO2-besparingen op uw scope 3-uitstoot rapporteren.

Kennismaking met Zeremis

Zeremis, dat staat voor ´nul uitstoot´ (zero emissions), is de Tata Steel Nederland belofte aan de planeet om CO2-neutraal te worden in 2045. Zeremis is een toezegging om nu in actie te komen, omdat de wereld niet kan wachten. Het kenmerkt onze missie, samen met onze klanten, om een circulaire wereld zonder CO2-uitstoot te creëren. Om onze doelstelling van CO2-neutraal te bereiken, veranderen we het hart van ons productieproces fundamenteel. Het is de grootste innovatie in de geschiedenis van Tata Steel en een enorme uitdaging op het gebied van technologie, logistiek, infrastructuur en beleid. We erkennen echter ook dat we voor een dreigende klimaatcrisis staan en dat maatregelen tegen klimaatverandering niet langer kunnen wachten. Daarom investeren we in de overgang naar een groene staalproductie en introduceren een reeks innovatieve groene staaloplossingen, die onmiddellijk een positief effect hebben voor onze totale leverketen. 

Voor meer informatie leest u hier het Nederlandstalige persbericht van Tata Steel Nederland en is de (Engelstalige) presentatie downloaden.

Zeremis ook in de bouwsector

De eerste klant in de bouwsector is Permastore. Een marktleider in de productie van tankopslag en silo’s. Hopelijk volgen er snel meer voorbeelden in de bouw, ook in Nederland, waarbij Zeremis is toegepast. 

Daarnaast past Zeremis ook goed bij de plannen van het Bouwakkoord Staal om als sector minder COte gaan uitstoten. 

Heb je interesse in deze duurzame CO2 neutrale oplossing en wil je er meer over weten, neem dan contact met ons op.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht