The making of: de windbreaker bij Tata Steel


18 meter hoog, 1 kilometer lang en inmiddels al goed zichtbaar. Kijk je mee hoe we in 9 stappen van grondstof tot het windscherm komen?

Eerder hebben we er al over geschreven: de voortgang van de bouw van de enorme windbreaker bij de grondstoffenopslag bij Tata Steel in IJmuiden. Het windscherm is straks niet te missen en wordt voorzien van een prachtige beelden die er door Spatzuiver op worden gezet.

Het productieproces vindt plaats binnen Tata Steel Nederland en dat is ook uniek voor een klein land als Nederland. Onze collega Frank de Vos vertelt over het productieproces bij ons in de zetterij in IJsselstein (vanaf 1:30 min). Graag willen we laten zien hoe deze productie verloopt en hoe trots we zijn op dit mooie staaltje werk. We zijn trots dat wij onderdeel hiervan maken als SAB!

Het windscherm is onderdeel van het Tata Roadmap Plus-verbeterprogramma, dat tot doel heeft om de impact op de omgeving te verkleinen. We zijn er dan ook trots op dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst.