Start bouwproject windscherm bij Tata Steel

De bouw van het windscherm project bij Tata Steel IJmuiden is gestart. Het windscherm komt rond het Tata Steel terrein van de grondstoffenopslag (langs de Reyndersweg richting de Noordpier) direct aan de kust. Het zal ongeveer 18 meter hoog worden en circa 1 kilometer lang. Dit is vergelijkbaar met 2 huizen van 3 verdiepingen op elkaar. Het geperforeerde scherm gaat de windsnelheid boven het opslag terrein verlagen. Daardoor krijgt de wind minder vat op het materiaal en waait het stof minder op.

SAB levert 4.900 geperforeerde profielen van bijna 5 meter lang in 8 verschillende grijstinten, die samen een fraai mozaïek zullen vormen. Circa 180 meter van het scherm wordt voorzien van hoogwaardige graffiti kunst, met afbeeldingen die door de omwonenden zijn aangedragen.

Voor SAB een mooie logistieke uitdaging om de juiste kleuren op het juiste moment te produceren en aan te leveren. Vanaf week 13 starten we met het produceren van zo’n 400 gezette profielen per week. De geperforeerde profielen zijn tweezijdig Colorcoat® SDP 50 gecoat (materiaal van Tata Steel Colors IJmuiden zelf), 1,25 mm dik en hebben een gewicht van 38 kg per stuk.

Het windscherm is onderdeel van de Roadmap Plus. In combinatie met andere maatregelen is de verwachting dat de neerslag van stof in de directe woonomgeving met circa 65 procent zal verminderen.  Ga naar de Tata Steel website, voor wie meer wil weten over de groene plannen van Tata Steel Nederland.


Gerelateerd aan dit nieuwsbericht