Sluiting panelenfabriek Nieuwegein

Het is zover na 33 jaar productie. Sinds vrijdag 11 juni is onze locatie Nieuwegein gesloten. Vanaf nu komen alle sandwichpanelen vanuit onze nieuwe fabriek in Geldermalsen!

De nieuwe panelenfabriek van SAB-profiel in Geldermalsen draait beter en beter. De kwaliteit van de producten was al goed, maar nu is ook de productiviteit van de nieuwe lijnen gegroeid. Alle dakpanelen en zichtbaar geschroefde wandpanelen leveren we al enkele maanden vanuit Geldermalsen. Vanaf heden leveren we (bijna) het volledige assortiment aan sandwichpanelen vanuit Geldermalsen, wat betekent dat de in bedrijfname van de nieuwe fabriek ten einde loopt. We hebben de oude fabriek in Nieuwegein onlangs gesloten, zodat we ons volledig op de nieuwe locatie kunnen richten.

We zijn in Nieuwegein gestopt met de productie van alle panelen en dus ook van de zichtbaar gemonteerde wandpanelen met de oude bouwbreedte van 1150 mm. Bij het maken/ tekenen van het legplan, is het dus van belang met de nieuwe breedtemaat van 1100 mm te werken i.p.v. met de oude 1150 mm voor de “wandpanelen zichtbaar”

De resultaten van de “productie runs” van nieuwe producten zijn erg tevredenstellend. Onlangs zijn de eerste dakpanelen SL geproduceerd met onze nieuwe wals (zie foto). 

De sluiting van Nieuwegein is een belangrijke mijlpaal waarvoor de afgelopen periode hard gewerkt is door het gehele team van SAB-profiel. Zowel in de ontwikkeling en verkoop van onze nieuwe panelen, als in het operationeel maken van SAB Geldermalsen en operationeel houden van SAB Nieuwegein. We zijn dan ook zeer verheugd ons nu volledig te kunnen gaan richten op onze prachtige nieuwe fabriek en verbeterde sandwichpanelen.

Schroom niet om (proef)orders van specifieke producten te plaatsen of monsterstukken aan te vragen. De tekeningen en productcertificaten van de nieuwe sandwichpanelen uit Geldermalsen zijn te vinden op de Downloads pagina. Onze medewerkers beantwoorden ook graag alle vragen over Geldermalsen. Neem contact met ons op.

Productie van het nieuwe dakpaneel met sinus liniëring.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht