SAB gevelprofielen op brandweerkazerne Leopoldsburg

Op een prachtige plek in het centrum van Leopoldsburg staat sinds kort een van de modernste brandweerkazernes van België, afgewerkt met een duurzame stalen gevel van SAB-profiel.

Voor het ontwerp van de kazerne stond functionaliteit en duurzaamheid centraal. Wanneer opgeroepen, moeten de brandweerteams op een veilige en snelle manier kunnen uitrukken. Vandaar dat de stelplaats voor de verschillende voertuigen het hart van de kazerne vormt, met alle verwante ruimtes in een compacte L-vorm eromheen gesitueerd. Door dit compacte ontwerp en het gebruik van duurzame technieken zoals een warmetpomp en zonnepanelen, is de kazerne bijna energieneutraal.

Met de focus op functionaliteit en duurzaamheid, is gekozen voor een afwerking met stalen profielplaten van SAB, uitgevoerd in Colorcoat Prisma®. Deze polymeercoating, bestaande uit 3 lagen, zorgt voor een hoge corrosiebestendigheid en kleurvastheid. Tata Steel biedt maar liefst 30 jaar garantie op dit materiaal!

Afgewerkt met SAB sinusprofielen SAB 42/960 in de Colorcoat Prisma® kleur Seren Copper, heeft de kazerne een functionele doch esthetische uitstraling en gaat deze mooi op in de met bakstenen bebouwde omgeving.

Voor meer info, zie Info Steel

Foto’s: Luca Beel

Projectgegevens:
Opdrachtgever: Hulpverleningszone Noord-Limburg
Architect: BEL Architecten & Point Supreme Architects
Montage:
SAB Producten: SAB 42/960, Colorcoat Prisma® Seren Copper

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht