SAB gevelprofielen op brandweerkazerne Leopoldsburg

Op een prachtige plek in het centrum van Leopoldsburg staat sinds kort een van de modernste brandweerkazernes van België, afgewerkt met een duurzame stalen gevel van SAB-profiel.

Voor het ontwerp van de kazerne stond functionaliteit en duurzaamheid centraal. Wanneer opgeroepen, moeten de brandweerteams op een veilige en snelle manier kunnen uitrukken. Vandaar dat de stelplaats voor de verschillende voertuigen het hart van de kazerne vormt, met alle verwante ruimtes in een compacte L-vorm eromheen gesitueerd. Door dit compacte ontwerp en het gebruik van duurzame technieken zoals een warmetpomp en zonnepanelen, is de kazerne bijna energieneutraal.

Met de focus op functionaliteit en duurzaamheid, is gekozen voor een afwerking met stalen profielplaten van SAB, uitgevoerd in Colorcoat Prisma®. Deze polymeercoating, bestaande uit 3 lagen, zorgt voor een hoge corrosiebestendigheid en kleurvastheid. Tata Steel biedt maar liefst 30 jaar garantie op dit materiaal!

Afgewerkt met SAB sinusprofielen SAB 42/960 in de Colorcoat Prisma® kleur Seren Copper, heeft de kazerne een functionele doch esthetische uitstraling en gaat deze mooi op in de met bakstenen bebouwde omgeving.

Voor meer info, zie Info Steel

Foto’s: Luca Beel

Projectgegevens:
Opdrachtgever: Hulpverleningszone Noord-Limburg
Architect: BEL Architecten & Point Supreme Architects
Montage:
SAB Producten: SAB 42/960, Colorcoat Prisma® Seren Copper

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

SAB-profiel bv

Je vindt op deze website alle informatie over onze duurzame, innovatieve SAB producten en diensten op het gebied van metalen dak- en gevelsystemen, PIR sandwichpanelen, profielplaten, binnendozen en zetwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder bouwproject. Met onze stalen producten worden zo mooie, duurzame, moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen gebouwd. Voor de beste metalen dak- en gevelsystemen en andere oplossingen in staal ben je bij SAB-profiel dus aan het juiste adres! SAB levert niet aan particulieren.

Locatie IJsselstein

Produktieweg 2
3401 MG IJsselstein
Postbus 97
3400 AB IJsselstein
+31 (0)30 6879 700
info@sabprofiel.nl

Locatie Geldermalsen

Plettenburglaan 16
4191 PG Geldermalsen

Volg SAB-profiel op