SAB dakplaten voor de wereldbeker voetbal in Qatar

Tata Steel heeft een dakplaten opdracht voor de overkapping van het Ras Abu Aboud Stadion (nu stadion 974 genoemd), één van de acht voetbalstadions die worden gebouwd voor het WK-voetbal van 2022 in Qatar.

De deal voor 36.000 m² werd binnengehaald door het Middle East team van Tata Steel, tegen verschillende alternatieve opties. De dakplaten SAB 135R/930 worden door SAB-profiel in IJsselstein gemaakt uit voorgelakt staal Colorcoat® en zijn de perfecte oplossing voor het nieuwe stadion.

Shibi Thomas, Sales Manager: “Het stadion komt aan de kust te staan en daarom is corrosie bestendigheid een kritische factor. Ons onderscheidende Colorcoat product kan aan beide gecoat worden en dat gaf de doorslag voor de order.”

“Het was ook cruciaal dat Shibi al in een vroeg stadium contact wist te leggen met de hoofdaannemer van het project. In de afgelopen drie jaar is er een goede relatie met de opdrachtgever opgebouwd, wij kunnen elkaar technisch goed aanvullen, dankzij het goede teamwork binnen Tata Steel Europa”, zegt Joe Meringolo, Regional Head voor Turkije, India, het Midden-Oosten en Afrika.

De Colorcoat rollen voor het project worden geproduceerd door Colors in IJmuiden. Het materiaal wordt vervolgens naar SAB-profiel getransporteerd en daar verwerkt tot dakplaten. Deze worden daarna naar Qatar verscheept voor de bouw van het stadion.

Duurzaam stadion
Het Ras Abu Stadion is één van de meest innovatieve en duurzame stadions ooit ontworpen. Het zal tot stand komen door te bouwen met onder andere zeecontainers en andere objecten die als modulaire bouwstenen kunnen dienen.

Vergeleken met de traditionele aanpak vereist deze modulaire constructie minder bouwmaterialen en veroorzaakt het minder bouwafval en CO₂-uitstoot.

Na het toernooi zal het stadion in 2023 of in 2024 volledig ontmanteld worden om als herbouw voor verschillende projecten in Afrika te dienen. De plek van het stadion in Qatar krijgt dan een herbestemming voor de stad.

Ras Abu Aboud Stadium, Artist Impression by Fenwick Ibarren Architects

Klant: Ras Abu Aboud Stadium l Stadium 974 in Doha
Architect: Fenwick Ibarren Architects 
SAB Producten: 29.910 m2 SAB 135R/930 in dubbelzijdig Colorcoat®  9003/9003 en 6.500 m2 vlakke plaat, alles in 1,25 mm dikte.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

SAB-profiel bv

Je vindt op deze website alle informatie over onze duurzame, innovatieve SAB producten en diensten op het gebied van metalen dak- en gevelsystemen, PIR sandwichpanelen, profielplaten, binnendozen en zetwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder bouwproject. Met onze stalen producten worden zo mooie, duurzame, moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen gebouwd. Voor de beste metalen dak- en gevelsystemen en andere oplossingen in staal ben je bij SAB-profiel dus aan het juiste adres! SAB levert niet aan particulieren.

Locatie IJsselstein

Produktieweg 2
3401 MG IJsselstein
Postbus 97
3400 AB IJsselstein
+31 (0)30 6879 700
info@sabprofiel.nl

Locatie Geldermalsen

Plettenburglaan 16
4191 PG Geldermalsen

Volg SAB-profiel op