Onze CO2 uitstoot is in 3 jaar met 65% verlaagd!  

Werken aan duurzaamheid zit al lang in het DNA van SAB-profiel

We hebben de afgelopen jaren al vele stappen gezet, maar we willen verder. Onze ambities richten we op twee gebieden: productieproces en productielocaties. Wat is er al gerealiseerd?  Een belangrijke impuls is de verhuizing van Nieuwegein naar Geldermalsen geweest. Op het dak in Geldermalsen staat inmiddels een groot zonnepark. De 4.500 zonnepanelen leveren 80% van de elektriciteitsbehoefte van de productielocatie Geldermalsen. In 2022 is 1.850.000 kWh opgewekt, goed voor het verbruik van 660 huishoudens. Het resterende deel van onze totale energiebehoefte wordt duurzaam opgewekt. We kopen 100% groene stroom in.

Ook produceren we in Geldermalsen sandwichpanelen in een fabriek zonder gasaansluiting. De fabriek heeft veel natuurlijk daglicht en het resterende licht is afkomstig van led-daglichtverlichting. Warmte uit het productieproces verwarmt het gebouw. Warmtepompen vullen het resterende deel aan met warmte uit de lucht – dus hernieuwbaar.  

Twee jaar geleden zijn we begonnen met de overstap naar volledig elektrisch aangedreven bedrijfsauto’s. Door de geleidelijke vernieuwing van het wagenpark rijden we vanaf 2027 alleen nog maar elektrisch. Opladen kan op het werk middels 100% groene stroom, ook voor bezoekers.  

De afgelopen jaren hebben we nog veel meer grotere en kleinere maatregelen genomen om minder CO2 uit te stoten, zoals het vervangen van lampen voor led, verminderen van woon-werkverkeer met de auto, slimmer koelen en verwarmen en beter isoleren. 

Meer informatie over onze CO2 uitstoot en de CO2 prestatie ladder kun je hier lezen.

  

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht