De nieuwe SAB dakpanelen in de praktijk

Hoe bevallen de nieuwe SAB dakpanelen uit de fabriek in Geldermalsen?

Nu de eerste orders dakpanelen de fabriek verlaten, stromen de reacties binnen. Veel lovende woorden, gelukkig. Daar zijn we blij mee. Wat ideaal lijkt op de tekentafel moet zich toch in de praktijk bewijzen. SAB voert schouwingen uit bij de eerste projecten, om te zien of dat gelukt is.

Voor de schouwingen bezoeken SAB-medewerkers de bouwplaatsen om met eigen ogen de montage van de panelen te zien. Ze controleren nogmaals de aangeleverde panelen en ook het gemonteerde resultaat. Tijdens de bouwbezoeken bespreken we ook de ervaringen van de monteurs en aannemers met de panelen.

Zij krijgen de eerste reacties op de nieuwe dakpanelen, en die zijn over het algemeen enthousiast: “Goede kwaliteit dakpanelen, zien er netjes uit”, “een heel nette overlap” en “prettig in de montage” zijn een paar van de reacties op het dakpaneel met 3-kroons trapeziumprofilering.

Aandachtspunten bij de controle van de panelen zijn de nieuwe aspecten aan de panelen: de nieuw ontworpen voeg, de trapeziumprofilering van het TL paneel aan de buitenzijde, en de schone overlap. Tijdens de montage van deze eerste projecten blijkt dat de keuzes die we hier gemaakt hebben, de goede zijn geweest.

De nieuw ontworpen voeg zorgt voor een makkelijke montage en een goede aansluiting van de panelen. Wind- en waterdicht. De schone overlap is ook daadwerkelijk schoon en de diepe trapezium liniëring voorkomt deukvorming. “Bij het strak aandraaien van de schroeven blijft de staalplaat mooi strak. Zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van het lijf”, krijgen we te horen.   

Tijdens de bouwbezoeken kijken de SAB- medewerkers heel precies naar de details. Hoe liggen de panelen op de vrachtwagen? Zit het dichtband er netjes op? Is de compressie goed? Nu de productie en uitlevering van de dakpanelen op gang gekomen is, vormt kwaliteitsbewaking een belangrijk deel van het optimalisatieproces. Met al deze informatie vervolmaken we de productie tot alles perfect is.

Aankomst en afladen van dakpanelen op de bouw.
Aankomst van de dakpanelen bij een de bouw van een zeilmakerij in St. Annaland (ProCladding).
Deze loods kreeg een opknapbeurt met dakpanelen uit de nieuwe fabriek in Geldermalsen. Asbestdaken zijn relatief snel en makkelijk te vervangen door sandwichpanelen, waardoor het dak niet alleen van binnen en van buiten weer fris oogt, maar gelijk ook duurzaam geïsoleerd is en weer jaren zorgeloos mee kan. (Hoondert Staalbouw)

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht