Bedrijfspand Van Meerendonk met SAB panelen

Als kers op de taart startte Van Meerendonk Waterontharders eind 2019 de bouw van een prachtig nieuw ontworpen bedrijfspand met SAB gevelpanelen.

Het Groningse Stadskanaal is de thuisbasis van Van Meerendonk Waterontharders, dealer van duurzame waterontharders. Dit familiebedrijf, oorspronkelijk opgericht vanuit de woonkamer van de familie Van Meerendonk, groeide in 5 jaar uit tot een succesvolle onderneming. Inmiddels is het de trotste eigenaar van 2 kantoorpanden en staan er al meer dan 10 namen op de loonlijst. Als kers op de taart werd eind 2019 de bouw van een prachtig nieuw bedrijfspand gestart, met sandwichpanelen van SAB.

Het pand werd speciaal ontworpen door LYVR Architecten en past uitstekend bij de locatie aan het water en specialisatie van het bedrijf. De gevelpanelen met blinde montering, uitgevoerd in het de blauwe Aquarius coating van Colorcoat Prisma® en met decoratieve glazen koepels, geven het pand een lichte en frisse uitstraling. Onmiskenbaar voor een bedrijf actief in waterbehandeling.

Voor dit project leverde SAB blind gemonteerde PIR gevelpanelen met M8L liniëring, deels als dragend Carrier paneel voor de houten latten, en SAB 135/930 warmdakplaten. De gevelpanelen zijn in een ronde vorm gemonteerd, met de schroeven weggewerkt in de voeg. Ook dit past uitstekend bij de uitstraling van het pand en bedrijf, en zorgt ervoor dat het geheel strak oogt. De premium Colorcoat Prisma® coating voorziet het pand van een uitstekende weersbestendigheid en een duurzame afwerking.

Al met al een prachtig nieuw bedrijfspand waar Van Meerendonk nog lang van kan genieten!

De blauwe kleur, ronde vormen en glazen koepels passen uitstekend bij een bedrijf actief in waterbehandelingsapparatuur.
De blinde montage in de voeg zorgt voor een strak ogend geheel.

Projectgegevens:
Opdrachtgever: Van Meerendonk Waterontharders
Architect: LYVR Architecten
Montage: Bunt Metaalbouw BV
SAB Producten:
SAB WB 100.1000 M8L – Colorcoat Prisma® Aquarius
SAB-Carrier WB 100.1000 M8L – Colorcoat Prisma® Black (9005)
SAB 135R/930 (Perfo) – Colorcoat Interieurcoating RAL 9002 (grijs)


Gerelateerd aan dit nieuwsbericht