Actuele projecten in goudkleurige Ephyra

De kleur goud komt prominent naar voren in de kleurentrends voor 2016. In design, grafische vormgeving en architectuur wordt de kleur op dit moment veel toegepast en de jaarlijkse kleurstudie van Akzo Nobel heeft Okergoud tot kleur van het jaar 2016 gekozen. Ook bij SAB-profiel merken we dat het aantal projecten met de goudkleurige Colorcoat Prisma® Ephyra aan het toenemen is (33% meer m2 uitgeleverd in 2015 t.o.v. 2014). Een reeks met recent voltooide projecten laat de veelzijdigheid van deze kleur zien. Van zware industrie tot kleuterschool, van chiropractie-praktijk tot sporthal, de kleur geeft de gebouwen allemaal een extra glans.

Zwolle Het Anker
Ontmoetingscentrum: sportzalen, vergaderzalen en een centrale ontmoetingsruimte en multifunctionele zalen voor muziek, dans en onderwijs. Puntprofiel SAB-Pyramid 50/882 in de gouden kleur Ephyra is hier gecombineerd met natuurlijke materialen: glas, hout en het gras van het (duurzame) groene dak dat het glooiende ontwerp bepaalt. Architect: Moederscheim Moonen. Gevelmontage: Olthof Beplating. Foto: Harry Noback.

Rotterdam, Condor
Bedrijfsruimten en kantoren met een totaaloppervlak van meer dan 9.000 m2. Ephyra is hier toegepast in een gebouw dat voor een groot deel een zware industriefunctie heeft bij Condor Heavy Services. Ook de grote hangdeur is uitgevoerd in Ephyra. De trapeziumprofielen SAB 45/900 SAB 19/1050 zijn hier gebruikt voor een groot oppervlak. Architect: Architectenbureau Van Hunnik Lambrechts en Overduin, Groupa. Gevelmontage: Hardeman & van Harten b.v. Op de website van Hardeman & van Harten staat een mooie fotoreportage van de bouw. Foto: www.vhlo.nl

Mechelen, Basisschool De Spreeuwen.
Uitbreiding van een kleuterschool. Genomineerd voor de ARC Architectuur 2015 prijs. 577 m2 Trapeziumprofiel SAB 40/915 en 223 m2 Vlakke plaat. De kleur Ephyra is in deze school gecombineerd met verweerde betonstenen uit de jaren zeventig en een zandkleurige vertinlaag. De stalen kroonlijst met daarop de naam van de school is uitgevoerd in Ephyra. De rondgaande dakrand en het kleurgebruik zorgen voor eenheid tussen de oude en nieuwe delen van het gebouw. Architect: Happel Cornelisse Verhoeven.

Chiropraktie Staphorst
Ook hier de combinatie van Colorcoat Prisma Ephyra met puntprofielen SAB-Pyramid, ditmaal van het type SAB-Pyramid 50/378 en 50/504. Net als bij Het Anker een door gras omgeven gebouw. Architect: Courage Architecten  Gevelmontage: Catsburg Dak-en Gevelbekleding B.V. Foto: Harry Noback

Harderwijk Care Autoschade
Stijlvolle combinatie van Prisma Ephyra met zwarte kozijnen, uitgevoerd in SAB-Pyramid 37/460. Architect:  Dedem Architectuur Gevelmontage: Gort Construct B.V.

Kootwijkerbroek Rehobothschool
Multifunctionele school met een bibliotheek. De opbouw van de aangebouwde sporthal is uitgevoerd in Prisma Colorcoat Ephyra, met SAB Pyramid 37/460 en golfprofielen SAB 18/988. Ook hier een combinatie van Ephyra met natuurlijke kleuren en zwart.  Architecten: Jarring & Huibers Architecten Gevelmontage: Van de Haar montage bv Bouw: Bouwbedrijf Van de Kolk  Foto: Bouwbedrijf van de Kolk

Meer informatie over de studie naar kleurtrends voor 2016, o.a. met een supplement voor architectuur is te vinden op de website van Colourfutures. Meer projecten uitgevoerd in Prisma Ephyra zijn te vinden in onze projectendatabase.  

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

SAB-profiel bv

Je vindt op deze website alle informatie over onze duurzame, innovatieve SAB producten en diensten op het gebied van metalen dak- en gevelsystemen, PIR sandwichpanelen, profielplaten, binnendozen en zetwerk. Alles op maat gemaakt voor ieder bouwproject. Met onze stalen producten worden zo mooie, duurzame, moderne en hoogwaardige industriële gebouwen, sportcomplexen, kantoren en woningen gebouwd. Voor de beste metalen dak- en gevelsystemen en andere oplossingen in staal ben je bij SAB-profiel dus aan het juiste adres! SAB levert niet aan particulieren.

Locatie IJsselstein

Produktieweg 2
3401 MG IJsselstein
Postbus 97
3400 AB IJsselstein
+31 (0)30 6879 700
info@sabprofiel.nl

Locatie Geldermalsen

Plettenburglaan 16
4191 PG Geldermalsen

Volg SAB-profiel op