Projectvideo T-Port Logistic Campus in Almelo

Vanuit de lucht is goed te zien welk bijzonder effect de puntprofielen SAB-Pyramid de gevel van T-Port Logistic Campus in Almelo geven.

Belgisch architectenbureau Wil-Ma / Wastiau maakt vernieuwende ontwerpen in stalen gevelbekleding. Voor T-Port Logistic Campus van Groep Heylen liet het bureau zich inspireren door het textielverleden van Twente. Het patroon van puntprofielen SAB-Pyramid in voorgelakt staal Colorcoat Prisma®, beiden producten en merken van Tata Steel, was een precisiewerkje qua montage, vakkundig gerealiseerd door Habemo Building Partner.

T-Port Logistic Campus: een unieke campus op een nieuwe logistieke hotspot van Europa. De site is gelegen op XL Businesspark Twente in Almelo en is een unieke AAA-view locatie op de snelweg A35 met ook spoor aansluiting  en  een binnenvaartterminal op het terrein. De campus bestaat uit een modern en multifunctioneel distributiecentrum met een totale oppervlakte van 180.000 m² magazijn als alle fases zijn opgeleverd.  
Kenmerkend is het landelijke exterieur, dat sterk doet denken aan de oorspronkelijke boerderijen op deze locatie. De gevelbekleding met een puntprofiel SAB-Pyramid 50/882 op een SAB-Carrier sandwichpaneel is uitgevoerd in een weefpatroon, dat refereert aan het textielverleden van Twente. 
Eigenaar/opdrachtgever Heylen Warehouses bouwt volgens de ‘second life’ gedachte. Zij realiseren gebouwen op duurzame wijze conform de wensen van de klant, maar maken ze ook meteen geschikt voor een volgende huurder.  

Close-up beelden van het project vind je in het leveringsoverzicht van 2019 op spread 6, pagina 10-11 en op de referentieproject pagina van dit project.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht