Nieuwbouw DC Nike Europe – Eddie Strobart in Ham (BE)

Heylen Warehouses heeft in Ham (BE) een DC project uitgevoerd voor Nike Europe / Eddie Strobart. De koperbruine kleur Colorcoat Prisma Seren Copper valt direct op als je op de snelweg E313 rijdt. De gevel is uitgevoerd in de trapeziumprofielen SAB 35/1035.

Kleur Seren Copper speciaal uitgekozen

De logistieke site is gelegen in Laakdal, tussen de Antwerpse en Limburgse regio, langs de E313 en het Albert Kanaal. De bouw is gestart in 2023 en is binnen een jaar afgerond. Het project is gebouwd naast het bestaande grijze hoge Europese distributiecentrum van Nike Europe. De architect wilma wastiau heeft daarom speciaal de coating Colorcoat Prisma® in de kleur Seren Copper uitgekozen voor de buitengevel als duidelijk contrast.

Gevel met SAB producten

Het project, Europe Inland Logistics 21, bestaat uit 2 delen en is nu 32.000 m2, maar kan verder uitgebreid worden. Willy Naessens group is de aannemer en Baeck Cladding NV heeft alle montage van de gevelprofielen en binnendozen gedaan. Zij hebben de gevel gebouwd met binnendozen SAB B160/600 en een buitengevel van trapeziumprofiel SAB 35/1035.

In de video spreekt Danaë Stove, Business Development Manager Heylen warehouses, over de nieuwbouw van dit bijzonder speciale project.

Projectgegevens:
Opdrachtgever: Heylen Warehouses voor Nike Europe / Eddie Strobart
Architect: wilma wastiau architecten
Aannemer: Willy Naessens Group
Montage: Baeck Cladding NV
SAB Producten:
SAB 35/1035 in Colorcoat Prisma® Seren Copper
SAB B160/600 in Colorcoat® PE 15 RAL 9010

Video: MVL Media
Foto’s: SAB

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht