CO2-prestatieladder kick-off

De afgelopen jaren heeft SAB al veel stappen gezet richting duurzaamheid. Om nog meer te kunnen betekenen, gaan we nu aan de slag met de CO2-prestatieladder.

Duurzaamheid is al lange tijd een belangrijk onderwerp binnen SAB-profiel. Om onze producten zo duurzaam mogelijk te maken, kijken we naar het verhogen van de isolatiewaarden van de sandwichpanelen, het verhogen van de levensduur en het circulair maken van de producten.  

Daarnaast hebben het productieproces en de productielocaties onze aandacht. Eén van de ontwikkelingen die al een grote verlaging van de CO2-uitstoot geeft, is de verhuizing van Nieuwegein naar de nieuwe productielocatie Geldermalsen. Door deze overstap kon de productie van sandwichpanelen volledig van het gas af en met een groot zonnepark op het dak van de nieuwe locatie wekken we op dit moment 66% van de elektriciteitsbehoefte van onze panelenfabriek zelf op. De rest van onze elektriciteitsbehoefte is al jaren afgedekt met (buitenlandse) groene stroom certificaten, waarbij de elektriciteit duurzaam is opgewekt.  

Tevens kiezen we ervoor om alleen nog maar elektrische auto’s aan te schaffen. De eerste 3 EV’s rijden al en over 4 jaar zullen al onze bedrijfsauto’s volledig elektrisch zijn.

Om dit momentum in CO2-reductie door te zetten hebben we besloten om het proces te doorlopen voor het behalen van de CO2-prestatieladder niveau 3. De CO2-prestatie ladder creëert een beter inzicht in de uitstoot van ons bedrijf en het geeft ons handvatten om een structuur binnen het bedrijf op te zetten voor de continue reductie van CO2. Met deze nieuwe verkregen inzichten kunnen we de impact van mogelijke reductieprojecten beter in kaart brengen en samen met de nieuwe kennis over de grootste uitstoters, onze projecten beter prioriteren. Door de CO2-prestatieladder zullen we duurzaamheid ook beter in de bedrijfsvoering kunnen integreren.  

Op dit moment hebben we al alle data verzameld die nodig zijn om de uitstoot binnen SAB-profiel in kaart te brengen. Tevens hebben we onze doelstellingen inzichtelijk gemaakt in een grafiek (zie afbeelding). Het inzicht dat we uit verdere analyse krijgen, moet nieuwe ideeën opleveren om de uitstoot van SAB nog meer te reduceren. Wordt vervolgd …

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht