Cladiwall prefab gevelsysteem met SAB binnendozen

De voordelen van een binnendoosopbouw en prefab bouwen ineen. Cladiwall van Saint-Gobain Solutions zorgt voor een snelle, veilige bouw en garandeert de uitstekende thermische en akoestische eigenschappen van een SAB binnendoossysteem. Ideaal voor o.a. industriegebouwen en sporthallen.

Cladiwall is opgebouwd uit (geperforeerde) SAB Binnendozen, Isover isolatie, waterkerende dampopen folie en verticale draagprofielen. Hiermee is een Rc van 4,7 te realiseren met een geveldikte van 220mm, dit is exclusief de dikte (25mm) van de omega’s en de te kiezen horizontale te bevestigen buitenplaat. Het is als enkelvelds en dubbelvelds tot 12 meter breedte toepasbaar. De hoogte van de Cladiwall elementen is bij voorkeur 3.00m of 2,40m (= 5 of 4 binnendozen hoog), maar kan afwijken waar nodig. Het gepatenteerde systeem bezit uitstekende akoestische- en thermische eigenschappen en is hoofdzakelijk opgebouwd uit niet-brandbare materialen wat ervoor zorgt dat Cladiwall ook nog eens uitstekende brandwerende eigenschappen bezit. Voor de horizontale buitengevel kies je zoals bij binnendoosopbouwen gebruikelijk uit alle beschikbare SAB gevelprofielen. Bijvoorbeeld een van de esthetische puntprofielen in de Seren kleuren Colorcoat Prisma®, zoals Seren Copper of Seren Midas. Voor verticale beplating zijn aanvullend 35mm dikke horizontale omega’s op de vertical omega’s noodzakelijk. 

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Hoge bouwsnelheid
  • Direct wind- en waterdicht
  • Optimale luchtdichtheid
  • Isolatiewaarden mogelijk van Rc 4,7 tot ≥ 6,0 m2K/W
  • Akoestisch comfort binnen het gebouw
  • Brandveilig
  • Ontwerpvrijheid buitengevel
  • Demontabel en circulair

Cladiwall toepassing

Het Cladiwall systeem is uitermate geschikt voor het thermisch en akoestisch isoleren van alle metalen gebouwen, voor zowel renovatie als nieuwbouw. Samen met jou ontwerpen de engineers van Saint-Gobain Solutions de Cladiwall-elementen voor je project. De elementen worden binnen gemaakt en je ontvangt ze exact op maat op het werk. Daar vindt prefab montage plaats via kranen. In bijgaand gefilmd voorbeeld project van een sporthal in Burgum Friesland door MSP Dak en Wand BV zie je hoe dat in zijn werk gaat. het eindresultaat staat onderaan deze pagina.

Voor meer informatie en prijzen kijk je op de website van Saint-Gobain Solutions.

Cladiwall referentieprojecten

Ondertussen zijn al meerdere Cladiwall projecten gerealiseerd in o.a. Breda, Burgum, Weespersluis en Zwolle. Zie foto’s.


Cladiwall in de gevel voor de profielplaten montage
Sporthal bij brede school Weespersluis
Buitengevel sporthal Weespersluis met puntprofielen SAB-Pyramid 19/520 in Colorcoat HPS200 Ultra Ardenne
Sporthal Nije Westermar in Burgum met plankprofielen SAB-PZ 40/300 in Colorcoat Prisma Zeus

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht