SAB-producten helpen jou een duurzaam gebouw neer te zetten

Veel van de gebouwen waarin producten van SAB verwerkt zitten, zijn energieneutraal of zelfs energieleverend. Dat komt omdat SAB-producten eigenschappen bezitten die bijdragen aan het duurzame gebruik van gebouwen. Daarbij zijn SAB-producten geschikt voor circulair en demontabel bouwen. Benieuwd welke eigenschappen hiervoor zorgen?

Drie eigenschappen van sandwichpanelen die zorgen dat je energie bespaart:

  1. Een kern van isolerend PIR-schuim tot wel 150 mm dik.
    Al onze sandwichpanelen hebben als kern een brandwerend PIR-schuim met zeer goede isolerende eigenschappen. Je kunt ze kiezen in verschillende diktes van 40 t/m 150 mm doorgaande dikte. 
  2. Koudebruggen ontbreken omdat de binnen- en de buitenplaat niet met elkaar in verbinding staan
    Zo voorkom je dat warmte weglekt.
  3. Hoogwaardig afdichtingsband in de voeg voor een optimale luchtdichting.
    Luchtdicht bouwen kan prima met SAB-sandwichpanelen.

Deze eigenschappen zorgen voor de perfecte isolatie. De Rc-waarden voor wandpanelen lopen tot maar liefst 7,13 m2K/W  en de SAB dakpanelen tot 6,52 m2K/W. Daarmee voldoen onze panelen zelfs ruimschoots aan de laatste eisen voor woningbouw. 

Kies je liever voor bouwen met een opbouwsysteem van binnendozen en een glas- of steenwol-isolatie? Ook dan is een energieneutraal of energieleverend gebouw mogelijk. Binnendozen gaan tot een dikte van 160 mm en een Rc-waarde van 4,7 is prima te halen.

Circulair bouwen, demontabel bouwen of bouwen volgens de cradle-to-cradle filosofie? Deze 3 Eigenschappen van SAB-producten zorgen dat je je doel bereikt:

  1. Demontabele montage
    Al onze producten kunnen met schroeven worden bevestigd. Dit maakt ze geschikt voor demontage en hergebruik. Tijdens de levensduur is een gebouw met relatief eenvoudige middelen aan te passen aan een andere functie. Dat verhoogt de levensduur van het gebouw in zijn geheel. Voordat onze sandwichpanelen worden gerecycled, vindt er vaak eerst nog hergebruik plaats
  2. Recycling of upcycling
    Staal is één van de weinige materialen met een echt gesloten recyclekring. Staal wordt dus niet geconsumeerd, maar kan steeds weer opnieuw gebruikt worden, zonder in te boeten op kwaliteit en sterkte.
  3. Licht gewicht
    Door het lage eigen gewicht van sandwichpanelen en profielplaten, kunnen zowel de fundering, als ook de constructie lichter uitgevoerd worden. Dit spaart weer materiaal uit. Afhankelijk van dikte en uitvoering is het soortelijk gewicht van sandwichpanelen 10 tot 16 kg/m2.

Verder worden alle SAB-producten op de gevraagde maat geproduceerd. Zo ontstaat vrijwel geen bouwafval. Meer weten over SAB-sandwichpanelen, binnendozen of profielplaten? Bekijk alle details op de productpagina’s

Verduurzaam van woningen met ISDE subsidie?

Plannen om het dak en de gevel van uw woning te renoveren? Met de sandwichpanelen van SAB-profiel gaat verduurzamen en besparen hand in hand. Je krijgt immers een flinke subsidie van de overheid, meer info op Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) (rvo.nl). Het enige wat je hoeft te doen is de meldcodes van de materialen doorgeven. De SAB producten en de ISDE codes vind je hieronder.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?

  • Voor één besparingsmaatregel ontvang je € 15 per vierkante meter.
  • Combineert u twee maatregelen? Dan kan de subsidie zelfs nog verder oplopen: tot wel € 30 per vierkante meter.

Welke meldcode ISDE kunt u gebruiken?

Je kunt de subsidie aanvragen via RVO. Daarbij heb je meldcodes nodig. Die vindt je hieronder.

Product Meldcode Categorie 
SAB D 110.1000 TL en dikker 130 en 160 mmKA23202 Dakisolatie 
SAB D 120.1000 SL en SAB D 160.1000 SLKA23203 Dakisolatie 
SAB W 80.1100 en dikker 100, 120 en 150 mmKA23209 Dakisolatie 
SAB W 80.1100 en dikker 100, 120 en 150 mm KA23205 Gevelisolatie 
SAB WB 80.1000 en dikker 100, 120 en 140 mmKA23208 Gevelisolatie 
SAB W 95.1000 TL en W 135.1000 TLKA23204 Gevelisolatie 
SAB D 110.1000 TL en dikker 130 en 160 mmKA23295 Gevelisolatie 

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is opgezet door de overheid om duurzame (asbest)renovaties te bevorderen. Onder deze fiscale regeling kunnen investeringskosten gedeeltelijk worden afgetrokken van de fiscale winst.

Om in aanmerking te komen, moet het bouwproject of een deel daarvan voldoen aan de voorwaarden opgenomen in de Energielijst. Deze lijst bevat alle gesubsidieerde maatregelen die onder de EIA vallen. Bijvoorbeeld, als je het dak van een stal of gebouw vervangt door sandwichpanelen, kun je mogelijk in aanmerking komen voor Code 210403, waarin staat dat de isolatie in bestaande bedrijfsgebouwen wordt verbeterd. Hiervoor moet de som van de isolatielagen van het bouwproject bij elkaar minimaal een Rc-waarde van 5 m²K/W zijn. Dit biedt een kans om aanzienlijk te besparen op de renovatiekosten van de stal of het gebouw!
Als je ervoor kiest om ook zonnepanelen te installeren, kom je mogelijk ook in aanmerking voor code 251102 of 251116.

MIA/Vamil

De MIA/Vamil-regeling is beschikbaar voor alle ondernemers die onder de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting vallen. Dit geldt ook voor overheidsorganisaties, stichtingen, of verenigingen die vennootschapsbelasting betalen. De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) zijn fiscale voordelen die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Lees er meer over op de website van de belastingdienst.

De MIA en VAMIL zijn twee verschillende regelingen maar worden vaak gecombineerd. Beide regelingen maken gebruik van een gezamenlijke lijst, de Milieulijst. Op deze lijst staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor MIA en/of VAMIL. Ieder jaar verschijnt een nieuwe Milieulijst. U kunt de milieulijst en codes downloaden van de internetsite van RVO.