Colorcoat HPS200 Ultra

Colorcoat HPS200 Ultra®: het geavanceerde voorgelakte staal met 40 jaar garantie

Medio oktober 2008 is de introductie van Colorcoat HPS200 Ultra® geweest. Voortbouwend op het succes van Colorcoat HPS200® is de nieuwe Colorcoat HPS200 Ultra gebaseerd op een revolutionair coatingsysteem, waarmee kleurstabiliteit en glansbehoud aanzienlijk verbeterd worden. Colorcoat HPS200 Ultra is een coating op basis van polyvinylchlorideharsen (PVC). 

Aan de zichtzijde wordt HPS200 Ultra standaard geleverd met een unieke Scintilla-embossering. De achterzijde is standaard voorzien van een duurzame backcoat. Het staal onder de HPS200 Ultra coating is voorzien van een GalvalloyTM-laag (95% zink en 5% aluminium). Dit biedt extra bescherming en leidt tot de lange Confidex®-garantietermijnen van 40 jaar, ook voor snijkanten en zonder jaarlijkse inspectie en onderhoudsverplichting. HPS200 Ultra is uitermate geschikt voor buitentoepassing in maritieme en industriële omgevingen. Wil je meer weten over de unieke eigenschappen van Colorcoat HPS200 Ultra kijk dan in de kleurkaart, welke ook technische info bevat.  

De voordelen van Colorcoat HPS200 Ultra:

  • Prachtige kleurenreeks, ontwikkeld in samenspraak met architecten en kleurexperts
  • Het geoptimaliseerde Galvalloy™ metallisch substraat biedt ongeëvenaarde corrosiebescherming en snijkantbescherming
  • Confidex® Garantie tot 40 jaar voor de aan het weer blootgestelde zijden van industriële, commerciële gebouwen en woningen zonder de noodzaak van inspecties en onderhoud om de geldigheid te behouden
  • Kan gebruikt worden onder Photovoltaic (PV-zonnepanelen) installaties zonder reductie van de garantieperiode (vanuit verzekeraars vaak wel een minimale eis van 0,6 mm in staaldike buitenzijde)
  • Overtreft de eisen van CPI5 volgens EN 10169:2010 en demonstreert daarmee uitstekende bescherming bij gebruik aan de binnenzijde van een gebouw
  • Scintilla®  embossering als teken van authenticiteit van Tata Steel
  • Volledig recyclebaar.

Pas Colorcoat HPS200 Ultra met de toonaangevende Confidex Garantie toe op gevelbekleding, dakplaten en dakkapellen voor een gebouw zonder zorgen.

Beschikbare kleuren Colorcoat HPS200 Ultra

De getoonde kleuren verschillen van de werkelijkheid en dienen alleen als richtlijn. Vraag bij twijfel over kleur en glansgraad een representatief kleurmonster via de contactpagina. Je kunt natuurlijk ook de Colorcoat HPS200 Ultra kleurenkaart downloaden (pdf 1.5 MB) of bij SAB-profiel aanvragen. De collectie op de kleurkaart bestaat uit 40 kleuren, waarvan 20 Signature kleuren, 15 Classic kleuren en 5 Matt kleuren. Er zijn 3 kleuren zowel in matt als in standaard glans beschikbaar zijn. Van alle kleuren is de RAL referentie (Classic of Design) of BS code in een tabel af te lezen. Deze staat op de kleurenkaart.

De kleur Raven - RAL 7021 (nog een tint donkerder dan Anthracite - RAL 7016) is ook standaard beschikbaar bij SAB-profiel. Deze is hieronder weergegeven en sinds 06 2020 opgenomen in de meest recente versie Colorcoat HPS200 Ultra kleurbrochure.
De kleur Juniper Green - RAL 140 20 20 is najaar 2022 iets gewijzigd. Bij toekomstige uitbreiding in hetzelfde gevel en/of dak vlak zal dit zichtbaar zijn naast de oude Juniper Green kleur. Gelieve hier rekening mee te houden danwel andere kleurkeuze te maken.

LET OP: De 2 Metallic kleuren (Sirius en Orion) zijn al sinds juli 2010 niet meer verkijgbaar en verwijderd van deze website. Op de kleurkaart (versie 012011 en versie 0112) komen ze al niet meer voor. Op oudere kleurkaarten kunnen deze 2 kleuren nog wel voorkomen, maar worden dus niet meer in Colorcoat HPS200 Ultra geleverd. Deze 2 kleuren Sirius en Orion worden nu alleen nog aangeboden in Colorcoat Prisma®.  

Signature kleuren

Een serie natuurlijke en ingetogen tinten in verschillende nuances. Toepasbaar als zelfstandige kleur als ook toe te passen met andere kleuren. Zie kleurkaart voor de indeling.

Classic kleuren

Een selectie populaire, heldere kleuren die goed samengaan met Signature kleuren als accentkleuren, of individueel voor een indringender effect.  Zie kleurkaart voor de indeling.

Matt kleuren

Naast de al eerder geïntroduceerde kleuren Terracotta Matt en Anthracite Matt zijn er nu 3 matte kleuren bijgekomen, te weten Alaska Grey Matt, Green Grey Matt en Oxidised Matt. Deze kleuren komen overeen met de traditionele dakkleuren en hebben een natuurlijke, ingetogen glans. Een kostenbesparend en duurzaam product dat natuurlijk ook bij wandtoepassingen nieuwe vormgevingsmogelijkheden biedt. Met de nieuwe coating-technologie kan Tata Steel als eerste staalproducent een mat effect bieden in de kwaliteit van Colorcoat HPS200 Ultra®. De matte kleuren hebben een glansniveau van minder dan 15%, wat laag is in vergelijking tot de 20-40% glansniveaus van de andere kleuren. Zie kleurkaart voor de indeling.

Elke kleur met Repertoire®

Naast de standaard kleurenreeks, kan Colorcoat HPS200 Ultra® met de service Repertoire® in bijna elka kleur geleverd worden, allemaal voorzien van de vooruitstrevende Confidex® Garantie. Repertoire kan bijna alle nuances van kleurmonsters matchen, evenals de meest gebruikte referenties als RAL, NCS en British Standard, tot zelfs de meest ongebruikelijke standaards. Hou er wel rekening mee dat je voor deze service minimaal 2.500 m² Colorcoat HPS200 Ultra moet afnemen. Ga naar Repertoire om bij deze service (op de tab diensten) uit te komen op de Colorcoat site van Tata Steel Colors.

OVERZICHT KLEURMOGELIJKHEDEN COLORCOAT HPS200 ULTRA®

Kleuren zijn ingedeeld in de drie Colorcoat® series Classic, Signature en Matt en zijn alfabetisch gerangschikt op naam. In onderstaand overzicht zie je snel of SAB de kleur van uw keuze als standaard levert. Ga met je (computer)muis over een kleurstaal, om de extra informatie te zien met de naam van de kleur en de diktes die SAB als standaard voert of dat een kleur op aanvraag is. Andere diktes zijn mogelijk op aanvraag en tegen meerprijs. Kleuren die SAB niet standaard voert, worden alleen op aanvraag geleverd en tegen meerprijs. Dit is dan direct vermeld bij de kleurnaam. Prijsniveaus verschillen per kleurgroep, kleur en dikte. Vraag dit na bij SAB.

Classics

Signature Colours

Matts