Sluiting panelenfabriek Nieuwegein

Het is de verwachting dat vanaf april alle sandwichpanelen vanuit onze nieuwe fabriek in Geldermalsen geleverd gaan worden en onze productielocatie in Nieuwegein voor eind mei 2021 definitief de deuren sluit!

De nieuwe panelenfabriek van SAB-profiel in Geldermalsen loopt beter en beter! De kwaliteit van de producten was al goed, maar nu is ook de productiviteit van de nieuwe lijnen enorm gegroeid. Alle dakpanelen en zichtbaar geschroefde wandpanelen leveren we al enkele maanden vanuit Geldermalsen en ook steeds meer orders van blind geschroefde wandpanelen komen vanuit de nieuwe fabriek. Vanaf april verwachten we het volledige assortiment aan sandwichpanelen vanuit Geldermalsen te kunnen leveren, wat betekent dat de in bedrijf name van de nieuwe fabriek ten einde loopt! We gaan nu dus versneld stappen nemen en de oude fabriek in Nieuwegein sluiten, zodat we ons volledig op de nieuwe locatie kunnen richten!

We zijn inmiddels gestopt met de productie van dakpanelen, wandpanelen met TL liniëring en alle zichtbaar gemonteerde wandpanelen met de oude bouwbreedte van 1150 mm uit Nieuwegein. De laatste orders worden deze maand uitgeleverd en nieuwe orders nemen we al enige tijd niet meer aan (uitzonderingen alleen in overleg). Bij het maken/ tekenen van het legplan, is het dus van belang met de nieuwe breedtemaat van 1100 mm te werken i.p.v. met de oude 1150 mm voor de “wandpanelen zichtbaar"!

Ook de resultaten van de eerste “productie runs” van nieuwe producten zijn erg tevredenstellend. Vorige week zijn de eerste dakpanelen SL geproduceerd met onze nieuwe wals. De resultaten zijn veelbelovend en we verwachten dit product op korte termijn commercieel vrij te kunnen geven. Het is de verwachting dat vanaf april ook alle “wandpanelen blind” orders vanuit Geldermalsen geleverd gaan worden en Nieuwegein voor eind mei 2021 dus definitief de deuren kan sluiten!

Productie SAB D SL GeldermalsenDe laatste tests van het nieuwe dakpaneel met sinus liniëring waren veelbelovend.

De sluiting van Nieuwegein is een belangrijk mijlpunt waarvoor de afgelopen periode hard gewerkt is door het gehele team van SAB-profiel. Zowel in de ontwikkeling en verkoop van onze nieuwe panelen, als in het operationeel maken van SAB Geldermalsen en operationeel houden van SAB Nieuwegein. We zijn dan ook zeer verheugd ons nu volledig te kunnen gaan richten op onze prachtige nieuwe fabriek en verbeterde sandwichpanelen!

Schroom niet om (proef)orders van specifieke producten te plaatsen of monsterstukken aan te vragen. De tekeningen en productcertificaten van de nieuwe sandwichpanelen uit Geldermalsen zijn te vinden op de Downloads pagina. Onze medewerkers beantwoorden ook graag alle vragen over de overgang naar Geldermalsen. Neem contact met ons op.